Κοροναϊός: Σε επιφυλακή τα σούπερ μάρκετ-Αυξάνουν τα αποθέματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Φεβρουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
Σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες η ελληνική αγορά λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει ο κοροναϊός στην Ιταλία.

 

Η ραγδαία εξάπλωση του ιού και κυρίως τα θανατηφόρα κρούσματα στη γειτονική χώρα έχουν θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για την έκταση των πιθανών επιπτώσεων στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Εκπρόσωποι του τουρισμού, της κρουαζιέρας, της βιομηχανίας αλλά και του εμπορίου υπογραμμίζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο, σημειώνοντας πως κάποιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση σε περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα και στην Ελλάδα.

Σε εγρήγρση βρίσκεται η πλειονότητα των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας. Οι εικόνες από τα άδεια ράφια στα ιταλικά σούπερ μάρκετ έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στο εγχώριο λιανεμπόριο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αρχίζει να προετοιμάζεται για την περίπτωση που ο ιός περάσει τις πύλες της χώρας.

Οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου παρακολουθούν στενά την υπόθεση και καταστρώνουν σε έκτακτες συσκέψεις τον τρόπο που θα αντιδράσουν για να μην παρουσιασθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων. Μάλιστα αρκετές αλυσίδες έχουν προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα στην Ελλάδα ή υπάρξει υποψία κρούσματος ενώ κάποιες έχουν φροντίσει να αυξήσουν τα αποθέματά τους.

Εναλλακτικά σχέδια (Plan B) έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται και οι εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από την Κίνα. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που ο ιός εξακολουθεί να εμποδίζει τις θαλάσσιες μεταφορές προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα αυξημένα αποθέματα που φρόντισαν να προμηθευτούν πριν δυο μήνες ενόψει της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς και θα χρειαστεί να κάνουν καινούριες παραγγελίες.

Πηγή: ethnos.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ