Κεραμέως: Άνοιγμα Δημοτικών 1η Ιουνίου, κλείνουν στις 26-Αρχίζουν και οι παιδικοί σταθμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαΐου 2020 | Επικαιρότητα
Πού βασίστηκε η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, τι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού των γονεών.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως η απόφαση να ανοίξουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία βασίστηκε:

α) στην ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ειδικών
β) Η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα των σχολείων είναι ενθαρρυντική
γ) Η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο εμποδίζει την εξέλιξη των μαθητών
δ) Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου τηρούν κανόνες
ε) Τα ανοιχτά σχολεία περιορίζουν τις ανισότητες
στ) Τα παιδιά των ειδικών σχολείων έχουν απόλυτη ανάγκη την επαφή με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Η σχολική χρονιά θα λήξει στις 26 Ιουνίου, ενώ όπως είπε η υπουργός παιδείας: «Σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στο να εξηγηθούν στα παιδιά οι κανόνες».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα ολοήμερα σχολεία για την ώρα δεν θα επαναλειτουργήσουν, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους μαθητές εμπίπτουν στις κατηγορίες εκείνες, που επιτρέπουν την απουσία τους. 

Για τα ειδικά σχολεία είπε: «Η επιτροπή των επιδημιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τους κανόνες λειτουργίας για τα ειδικά σχολεία». 

Για τους παιδικούς σταθμούς

Ο κ. Στ. Θεοδωρικάκος από την πλευρά του τόνισε: «Στους 1.600 παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς φιλοξενούνται 90.000 παιδιά. Οι κανόνες είναι ακριβώς οι ίδιοι που ισχύουν για τα δημοτικά σχολεία. Λειτουργία εκ περιτροπής με τμήματα των 15 παιδιών. Σε περιπτώσεις τμημάτων με λιγότερα από 15 παιδιά θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση. Η λειτουργία των παιδικών θα προχωρήσει έως 31 Ιουλίου».

Και κατέλεηξε: «Τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά και το προσωπικό καθαριότητας που εργάζεται σε αυτά θα αξιοποιηθεί για τους παιδικούς σταθμούς».

Αδεια ειδικού σκοπού

«Η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για τους υπαλλήλους μόνο εφόσον δεν έχουν καθημερινή παρουσία στο σχολείο τα παιδιά και μόνο για τις ημέρες εκείνες, που τα παιδιά θα είναι σπίτι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ