ΚΕΘΕΑ: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Οκτωβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Εργαζόμενοι, μέλη, γονείς και φίλοι του Οργανισμού ζητούν την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με τσιρότα στο στόμα, οι διαμαρτυρόμενοι, πιασμένοι από τους ώμους, έχουν σχηματίσει έναν κύκλο μέσα στον οποίο μέλη του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιούν ένα δρώμενο με κρουστά. Στη συνέχεια ένα ένα τα μέλη του κύκλου βγαίνουν μπροστά φωνάζοντας την κραυγή με το όνομα τους, την οποία επαναλαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Στην διαμαρτυρία έχει καλέσει, εκτός από το ΚΕΘΕΑ και το Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Βασικό αίτημα, η άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ο τερματισμός της επιχειρούμενης απαξίωσης του και της θεραπευτικής του πρότασης που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν μετά την συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, είπαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις προσπάθειες τους να μην προχωρήσει η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 

Παρόμοιες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, τo ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον).
Στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
Στη Λάρισα το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ θα είναι στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
Στην Πάτρα το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ θα βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο Πατρών.
Στα Ιωάννινα το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πηγή: news247.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ