Και δύο Έλληνες σε διεθνές κύκλωμα «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Σεπτεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Διεθνές εγκληματικό δίκτυο που εξαπατούσε με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εξαρθρώθηκε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση


Διεθνές εγκληματικό δίκτυο που εξαπατούσε με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εξαρθρώθηκε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση, υπό τον συντονισμό της Eurojust, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η οικονομική ζημία που προκάλεσε ανέρχεται σε περίπου 6.500.000 ευρώ, ενώ τέθηκε σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών νόμιμων παρόχων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην αγορά. 

Πιο αναλυτικά, για την υπόθεση συνελήφθη στην Ελλάδα 31χρονος Έλληνας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου Έλληνα, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.

Προηγήθηκε έρευνα των ιταλικών Αρχών, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δρούσε με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την καταβολή χρηματικού τιμήματος μικρότερου από τη νόμιμη συνδρομή.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το εγκληματικό αυτό δίκτυο λειτουργούσε σε Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία, από το 2015.

Για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος χρησιμοποιούνταν πλατφόρμα λογισμικού που προσφέρεται από εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία, με νόμιμους εκπροσώπους τους δύο εμπλεκόμενους Έλληνες.

Λόγω της διευρυμένης δράσης του δικτύου, οργανώθηκε κοινή επιχείρησης των Αρχών των εμπλεκόμενων χωρών, με τον συντονισμό της Eurojust.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ