Ιερά Σύνοδος για αποτέφρωση: «Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Όσοι επιλέξουν την αποτέφρωση, δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία, τονίζει η Ιερά Σύνοδος 


Η πάγια θέση της Ιεράς Συνόδου για την αποτέφρωση και τους «θιασώτες»όπως χαρακτηρισίζει τους υποστηρικτές της, γίνεται σαφής ακόμα μια φορά με ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο το οποίο θα διανεμηθεί στους ναούς τις προσεχείς ημέρες με ευθύνη των κατά τόπους Μητροπόλεων.

 «Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μακροσκελές κείμενο, το οποίο δημοσιεύει το dogma.gr.
 
Στο τετρασέλιδο κείμενο της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς επισημαίνεται ότι «Η Εκκλησία ως κοινότητα, που είναι κατ’εξοχήν χώρος ελευθερίας, δεν καταναγκάζει κανέναν άνθρωπο να τηρεί τις παραδόσεις Της. Εχει όμως το δικαίωμα να θεωρήσει την καύση ως μεταχείριση αντίθετη προς τις αρχές, την παράδοση και τα έθιμά Της» και για αυτόν τον λόγο «προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ