Θεσσαλονίκη: “Λουκέτο” σε δύο μπαρ στο κέντρο για υπεράριθμους πελάτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Οκτωβρίου 2020 | Επικαιρότητα
Με λουκέτο για 15 ημέρες τιμωρήθηκαν δύο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για υπεράριθμους πελάτες, κατά παράβαση του σχετικού μέτρου που ισχύει για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

 

Με λουκέτο για 15 ημέρες τιμωρήθηκαν δύο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για υπεράριθμους πελάτες, κατά παράβαση του σχετικού μέτρου που ισχύει για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στα δύο καταστήματα επιβλήθηκαν και χρηματικά πρόστιμα. Στο ένα η “καμπάνα” ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και στο άλλο σε 5.000.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν χθες 46 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης. Στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας “έπεσαν” 25 πρόστιμα για τον ίδιο λόγο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

“Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (13.006) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• (3) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (858) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ