Ετοιμοπόλεμη για τις εκπτώσεις της Black Friday η εμπορική αγορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Την εποχή του φθινοπώρου-χειμώνα, οι εκπτώσεις της Black Friday κατέχουν μια μοναδική θέση τόσο από την άποψη του κύκλου εργασιών των φυσικών καταστημάτων αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και της δραστηριότητας του αγοραστή.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες , ανακοινώνοντας μεγάλες εκπτώσεις που θα εμφανιστούν εντός Νοεμβρίου σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα.
Ήδη, οι λιανέμποροι των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών έχουν προετοιμαστεί για αυτό το διάστημα, μιας και η ετοιμότητα σε παράδοση προϊόντων, η καλή προετοιμασία σε εκπτωτικό μίγμα προϊόντων και η ταχεία εξυπηρέτηση των καταναλωτών θα καθορίσουν και τον νικητή.

Γιατί, όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, είναι αυξημένες οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις των καταναλωτών ειδικά για την Black Friday, που αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από πλευράς πωλήσεων σε σύγκριση με πέρυσι.

Όπως ισχυρίζονται, η περίοδος αυτή δεν αφορά αποκλειστικά τον αγώνα για την αύξηση των πωλήσεών τους. Κατά μία έννοια, ειδικά κατά τη διάρκεια της Black Friday, ο πωλητής και ο αγοραστής αλλάζουν τους ρόλους. Υπό κανονικές συνθήκες, οι πελάτες αποκτούν τα οφέλη από τις αγορές σε τακτική βάση και επομένως, λαμβάνουν μελλοντικά οφέλη.

Τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο όμως και στην Black Friday τα καταστήματα είναι αυτά που πρέπει να αποδείξουν την πίστη τους προς τους πελάτες, η οποία μπορεί να εκτιμηθεί με το ποσό των προσφερόμενων εκπτώσεων και τη διαθεσιμότητα προϊόντων υψηλής έκπτωσης.

Οι αναλυτές του διεθνούς ηλεκτρονικού marketplace της Picodi υπενθυμίζουν πως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε πολλές χώρες ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη για τους πωλητές.

Εκτιμάται ότι το μερίδιο του Νοέμβρη στον ετήσιο κύκλο πωλήσεων κυμαίνεται περίπου στο 20% και σύμφωνα με τα εσωτερικά τους δεδομένα, σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη Νότια Αφρική, μία στις τρεις διαδικτυακές συναλλαγές πραγματοποιείται τον Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνεται, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρεις ημέρες μετά την Black Friday έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, που αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Φέτος η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ