ΕΣΕΕ: Ζητά την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Μαρτίου 2020 | Επικαιρότητα
Με επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η ΕΣΕΕ, ζητά από την Πολιτεία την υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων.

 

Η επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γεώργιος Καρανίκας με αποδέκτες τους Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, αναφέρει:

 

Κύριοι Υπουργοί,
 
Η ΕΣΕΕ,από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε και στη χώρα μας η εξελισσόμενη πανδημία, στηρίζει με όλους τους τρόπους την τεράστια προσπάθεια της Πολιτείας για τον περιορισμό των μετακινήσεων καιτην παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους. Ωστόσο, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται πλέον με γεωμετρική πρόοδο, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το «μένουμε σπίτι» για κάποιο λόγο δεν ισχύει για τους μεμονωμένους εμπόρους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
 
Για την μεγάλη πλειονότητα του εμπορικού κόσμου της χώρας η συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεών μας εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Με την είσοδο και παρουσία των πελατών στα καταστήματα, ακόμα και σε μικρό αριθμό, ο νόμος των πιθανοτήτων για τη μετάδοση του ιού είναι πλέον κατά της υγείας των εμπόρων, των εργαζομένων, των ίδιων των καταναλωτών και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου. 
Καθημερινά λαμβάνουμε πιεστικά μηνύματα από την πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα που ζητούν πλέον την συνολική αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.Ήδη πολλοί επιχειρηματίες, αυτοβούλως, αποφασίζουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους.  Είναι επομένως η ώρα αυτό να γίνει συνολικά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς έχει γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.  
 
Εφόσον η αναστολή λειτουργίας εφαρμοστεί υποχρεωτικά και με καθολικό τρόπο, θα προστατευτεί ουσιαστικά η δημόσια υγεία και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις. Φυσικά, η απόφαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχα υποστηρικτικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών. 
 
Η ΕΣΕΕ παραμένει πάντοτε στην διάθεσή σας στο ζήτημα της αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που ήδη αυτή προκαλεί στην αγορά και στην κοινωνία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ