Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε και έβδομος οικισμός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23 Ιουλίου 2020 | Επικαιρότητα
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επανήλθε η περιοχή της Κορινθίας, καθώς η φωτιά έχει ξεφύγει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει έναν ακόμα οικισμό -τον έβδομο- με όνομα Ντράσσα, ενώ για προληπτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό αποφάσισαν να την εκκενώσουν. H πυρκαγιά που κατακαίει για δεύτερη μέρα έχει μέτωπο 30 χιλιομέτρων με δεκάδες εστίες, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Επίσης η συνεχόμενη αλλαγή των ανέμων σε συνδυασμό με τα πολλά μποφόρ αποτελούν το μέγιστο εμπόδιο στην προσπάθεια οριοθέτησής της.

Τα παιδιά της κατασκήνωσης θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Μάλιστα η κατασκήνωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο. Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια, Τάσος Μαρίνος, είχε κάνει λόγο για περίπου 10 καμμένα σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί συνολικά έξι οικισμοί στην περιοχή, μία κατασκήνωση και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες. Οι περισσότεροι κάτοικοι που έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους μένουν σε συγγενείς, είτε σε χώρους του Δήμου, ενώ όπως δήλωσε ο κύριος Νανόπουλος τα παιδιά από την κατασκήνωση, έχουν μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξυλοκέριζας, ενώ πολλά έχουν ήδη φύγει με τους γονείς τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο είναι 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων. Σημειώνεται, ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ