Εκρήξεις μετά από φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Σεπτεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στα Kατεχόμενα στην Κύπρο εξαιτίας πυρκαγιάς σε στρατιωτική ζώνη.

Σύμφωνα με τον Κουντρέτ Εζερσάι, ο οποίος είναι Υπουργός Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων, υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματίες από θραύσματα γυαλιών.

Ο Εζερσάι ανέφερε μέσω Facebook ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη, η οποία βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα Κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

Η «αστυνομία» σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» μετά από φωτιά στην αποθήκη, που ξεκίνησε γύρω στις 1.30πμ.

Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης, η «αστυνομία» κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν ο,τιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Εξαιτίας των εκρήξεων, όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο», καθώς επίσης και το χωριό Κλεπίνη, κάτοικοι του οποίοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους με το πρώτο φως της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ