Γώγος: Στο 1 με 1,1 ο δείκτης Rt στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικαιρότητα
«Καμπανάκι» για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

 

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αραιώσει ο κόσμος σε λεωφορεία και Μετρό και τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία. 

Πρόσθεσε δε ότι το τοπικό Rt, ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στην Αττική είναι στο 1-1,1,  ωστόσο «πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει». Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, θα αποδώσουν και στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1.  
 
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, καθώς όπως είπε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον Covid.
 
 
Στο μεταξύ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα τονίζοντας ότι ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown. 
 
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ