Γιάννα Αγγελοπούλου: Η κρίση μας βρίσκει ενωμένους, υπεύθυνους και πειθαρχημένους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2020 | Επικαιρότητα
"Δε μιλάμε για φιέστες, φαγοπότια, κατασκευές κτιρίων. Δεν μιλάμε για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος" ανέφερε για το πλαίσιο των εορτασμών

Στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, μιλώντας στο MEGA και τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη. «Η κρίση μας βρίσκει ενωμένους, υπεύθυνους και πειθαρχημένους», τόνισε.«Βρίσκει τους ανθρώπους που αγωνίζονται, το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τους αστυνομικούς στον δρόμο, τους ανθρώπους των δήμων στη στήριξη των ευπαθών ομάδων να εργάζονται με αυταπάρνηση, στην πρώτη γραμμή». «Γιορτάζουμε σε ένα μοναδικό, ενωτικό κλίμα. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα σταθούμε στα πόδια μας», είπε χαρακτηριστικά. Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισήμανε πως  «η Ελλάδα πάει να γίνει πρότυπο δημοκρατικής χώρας η οποία παίρνει δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της».

Απευθυνόμενη στους πολίτες υπογράμμισε ότι «για να υπάρχει η Ελλάδα του μέλλοντος πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Να είμαστε υπεύθυνοι ατομικά, γιατί τότε κερδίζουμε συλλογικά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των εθελοντών: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δουλεύει εθελοντικά. Δεν είναι μόνο όσοι δίνουν αίμα, όσοι πηγαίνουν στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, εθελοντικά δουλεύουν όλοι. Είναι ένα εθελοντικό κίνημα». «Σας θυμίζω το 1821» προσέθεσε: «Ξεκίνησαν την επανάσταση οι πλούσιοι, οι εύποροι, την έβγαλαν πέρα οι απλοί άνθρωποι». «Τώρα αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό, αλλά είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτό είναι σπάνιο. Αυτά που έγιναν τότε υπάρχουν και σήμερα. Οι κύκλοι της ιστορίας επαναλαμβάνονται».

Για το θέμα των προσφορών η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε πως  «ο καθένας δίνει αυτό που μπορεί. Άλλος προσφέρει χρήματα, άλλος δουλεύει με αυταπάρνηση πέρα από τα όρια της αντοχής του. Δεν παίρνουν κάτι παραπάνω οι τραυματιοφορείς, οι γιατροί, οι άνθρωποι που φυλάνε  τα σύνορα. Σημασία έχει ο καθένας να δώσει το μερίδιό του με τον τρόπο που μπορεί». «Ο Θόδωρος και εγώ έχουμε δείξει την προσφορά μας, όπως στους σεισμούς και δεν περιμένουμε την αναμνηστική πλακέτα» συνέχισε. «Χρηματοδοτούμε την έρευνα, ανθρώπους να ξεκινήσουν τις δουλειές τους και τώρα βοηθήσαμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό γιατί κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Όλοι όσοι έχουν πρέπει να δίνουν» σημείωσε.

Για το πλαίσιο των εορτασμών ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί σύγχυση. «Δε μιλάμε για φιέστες, φαγοπότια, κατασκευές κτιρίων. Δεν μιλάμε για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος», ξεκαθάρισε. «Δε θα οργανωθούν φιέστες και γλέντια, δεν είναι αυτός ο σκοπός τη γιορτής. Σκοπός είναι να αναδείξουμε ότι σε μία πορεία 200 ετών η Ελλάδα άντεξε πρόκοψε και προχώρησε και αυτό θα γίνει και στη συνέχεια μετά την κρίση που τώρα ζούμε». «Η επιτροπή δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Μετά από 10 χρόνια κρίσης κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Εφόσον βρούμε χρήματα από χορηγίες, θα χρηματοδοτήσουμε δράσεις, πρωτοβουλίες πολιτών από όλη την περιφέρεια, ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κάτι στον τόπο τους, θα βοηθήσουμε να διοργανωθούν δράσεις που θα μπορούν να μείνουν την επόμενη μέρα» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σε ό,τι αφορά στο πώς βιώνει την κρίση, σημείωσε ότι «και εγώ δε μπορώ να δω τις εγγονές μου, τα παιδιά μου δεν έρχονται για να προστατέψουν εμένα και τον Θόδωρο, έχω αγωνία για τη μητέρα που μένει μόνη της στο Ηράκλειο». «Ο κορωνοϊός όμως θα περάσει. Μετά θα είμαστε εδώ. Και αυτό δεν είναι για τον επόμενο χρόνο. Είναι για τα χρόνια που έρχονται» ολοκλήρωσε το σκεπτικό της και ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες χρόνια πολλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ