Γεωργιάδης: Η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Δεκεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο "Yahoo Finance" 


"Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ένα: Η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις", δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο "Yahoo Finance" και τους δημοσιογράφους, κ. Alexis Christoforous και κ. Brian Sozzi, στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στα άλλα ανάφερε πως "η Κυβέρνησή μας θέλει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. Θέλουμε να πείσουμε όλους ότι εάν επιλέξουν τη χώρα μας για να επενδύσουν, θα σεβαστούμε τον χρόνο και το χρήμα τους. Ψηφίσαμε ένα καινούριο νόμο ο οποίος αφαιρεί όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Ξεκινάμε τη μείωση της φορολογίας και επιταχύνουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα". 

"Η Κίνα είναι ένας πολύ μεγάλος επενδυτής για τη χώρα μας. Πριν από 10 χρόνια ήρθαν με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση της Cosco παγκοσμίως. Πέρα από τις κινεζικές επενδύσεις, η Ελλάδα είναι μία δυτική χώρα. Έχουμε στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Κυβέρνηση για να βρούμε τρόπους για περισσότερες αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ