Αυτά είναι τα drones που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στο Πολυτεχνείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Τα drones που χειρίζεται ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ 

Το φετινό πλεονέκτημα της ΕΛ.ΑΣ που της επιτρέπει να πανηγυρίζει για την επέμβαση της στα Εξάρχεια και την πάταξη των επεισοδίων “εν τη γενέσει” τους, ήταν η καλή συλλογή πληροφοριών και η άμεση επισήμανση των ατόμων που είχαν καταλάβει ταράτσες, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια επιθέσεων εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Το πλεονέκτημα αυτό έχει όνομα και λέγεται Drone, δηλαδή, μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές συλλογής πληροφοριών και κατόπτευσης χώρου από ψηλά. 

Τα drone λοιπόν της ΕΛ.ΑΣ είναι αυτά που ουσιαστικά έσωσαν την παρτίδα σε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά και το ρίσκο που πήραν οι επιτελείς της ΓΑΔΑ να δώσουν εντολή στις δυνάμεις να ανέβουν στις ταράτσες των επίμαχων κτηρίων, που τελικά τους “βγήκε” και είχε ως αποτέλεσμα μειωμένης διάρκειας και έντασης επεισόδια.

Ποια είναι όμως η σχετικά άγνωστη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ που ουσιαστικά συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό σε αυτή την επιτυχία, έτσι όπως την ορίζει η Πολιτική και Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ;

Η Υπηρεσία μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων ανήκει στην Διεύθυνση Πτητικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, την υπηρεσία δηλαδή στην οποία ανήκουν και τα ελικόπτερα του Σώματος με τους ειδικούς εξοπλισμούς.

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ