Ανεστάλη η απόφαση για λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Οκτωβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται περίπου ένα 24ωρο πριν σφραγιστούν τα Λουτρά Πόζαρ.

 

Ανεστάλη στο σύνολό της η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού που υποχρέωνε τον Δήμο Αλμωπίας να προχωρήσει σε λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ από αύριο το πρωί. 

Υπενθυμίζεται πως τα Λουτρά Πόζαρ απειλήθηκαν με λουκέτο καθώς δεν διέθεταν το ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Όπως εξήγησε στο thestival.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, "θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν θα σταματήσουν ποτέ. Προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά από μια πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού με φορείς της υπηρεσίας και του υπουργείου Τουρισμού. Φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η ανάκληση όλης της απόφασης για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα λουτρά Πόζαρ κανονικά".

Σύμφωνα με τον κ. Μπάτση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με μηχανικούς και περιβαλλοντολόγους.

Μετά την έκδοση της μελέτης, τα Λουτρά αναμένεται να λάβουν το απαραίτητο σήμα ΕΟΤ.

"Ήταν μια αστοχία", παραδέχεται ο δήμαρχος Αλμωπίας και προσθέτει: "Το αφήνουμε στο παρελθόν και προχωράμε για την επίλυση που θα έρθει σύντομα".

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη. Είναι μια επιτυχία της νέας διοίκησης η οποία μέσα σε 48 ώρες αφού ενημερώθηκε για τη σφράγιση της επιχείρησης κινήθηκε άμεσα έτσι ώστε το πρόβλημα να λυθεί", σχολιάζει στο thestival.gr ο κ. Μπάτσης αναφορικά με το "στοπ" στο λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ.

Σημειώνεται πως τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή και προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ