Ίδρυμα Ωνάση: Τι απαντά για τον γιορτινό στολισμό στην Βασ. Σοφίας που προκάλεσε σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
06 Δεκεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Η διαφορετική από τα συνηθισμένα πρόταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τον στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και καταιγισμό μηνυμάτων στο Twitter κάνοντας πολλούς να μιλούν για κιτς αισθητική. Τι απαντούν οι υπεύθυνοι;

 

Η εφημερίδα «Καθημερινή» συνομίλησε με τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, σύμβουλο Στρατηγικής και πολιτισμού του ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος όπως σημείωσε το έργο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. 

«Λόγω των τεχνικών απαιτήσεων ήταν υποχρεωτικό τα φώτα να είναι αναμμένα καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να υλοποιηθεί και να ελεγχθεί ο ψηφιακός προγραμματισμός τους. Η τελική του μορφή θα είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης εβδομάδες προκειμένου το κοινό να βιώσει την κίνηση των φώτων που αλλάζουν χρώμα, σχήμα και μορφή. Βρίσκεται σε στάδιο προγραμματισμού με μπλε και λευκά χρώματα που όσο πλησιάζουμε στις γιορτές θα περάσει σε μια πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή. Συνειδητά δεν επιλέξαμε την παραδοσιακή πρόταση στολισμού. Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αντίστοιχα επιθυμούμε να είναι και το υπάρχον έργο», σημειώνει ο κ. Θεοδωρόπουλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική μορφή της φωτιστικής εγκατάστασης στη Β. Σοφίας θα είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ