Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό συγκαλεί ο Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28 Φεβρουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
Αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο (28.02.2020) στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες 

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσεις για τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελλάδα, για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της. 

Ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ, τον Εμμανουέλ Μακρόν, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρόεδρο της Γαλλίας, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ