Άρειος Πάγος: Στη διακριτική ευχέρεια των Σαράφη-Κελέση το πως θα εξεταστούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Φεβρουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
Στη διακριτική ευχέρεια των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν.

 Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είναι το δια ταύτα του νεότερου εγγράφου που απέστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

 Ο αντεισαγγελέας απάντησε μόνο στο ένα από τα τρία ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική απάντησε μόνο στο ένα σκέλος τους, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.

 Στο έγγραφό του και ο Μπρακουμάτσος ενισχύει ουσιαστικά το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη  της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων καθορίζονται από : 1) το νόμο 2928/2001, 2) το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και 3) την  υπ΄ αριθμ. 429/2018. Συγκεκριμένα,  η παράγραφος 4, του άρθρου 218 ΚΠΔ αναφέρει:

«Τα μέτρα προστασίας (φύλαξη, τρόπος κατάθεσης κ.λπ.) λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλεια μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή αν δεν συνεργάζεται για την επιτυχία του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ