«Ελλάδα 2021»: Tα 31 ονόματα της Επιτροπής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα 31 ονόματα, όσων θα λάβουν μέρος στην Επιτροπή «Ελλάδα 20121».

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ακαδημαϊκούς από την Αμερική και την Βρετανία, Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg όπως και τους Έλληνες καθηγητές Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθη Καλύβα και Δημήτρη Γόντικα.

Από την Ακαδημία Αθηνών λαμβάνουν μέρος ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος. Στην Επιτροπή θα εργαστούν ιστορικοί όπως, οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.

Όπως ανακοινώθηκε θα μετέχουν και πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Από τον τομέα των Γραμμάτων και Τεχνών θα είναι οι: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θεόδωρος Κουρεντζής, Δέσποινα Μουζάκης, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη.

Επίσης, ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς.

Ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ