«Αττικόν»: Τι απαντά η διοίκηση για την αναβολή χημειοθεραπειών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Σεπτεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Ασθενείς και εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε αιφνιδιαστικά και εντελώς απροειδοποίητα


"Όντως υπήρξε πρόβλημα στον εφοδιασμό του Νοσοκομείου με απαραίτητα φάρμακα» τονίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις πληροφορίες και τις καταγγελίες για αιφνιδιαστική διακοπή του προγράμματος χημειοθεραπειών του νοσοκομείου, σήμερα, Παρασκευή, προκαλώντας επιπλέον ταλαιπωρία σε καρκινοπαθείς.

Μάλιστα ασθενείς και εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε αιφνιδιαστικά και εντελώς απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς όχι μόνο να ειδοποιηθούν τελευταία στιγμή πως ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού τους, και μάλιστα τηλεφωνικά, αλλά να μην είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του προγράμματος.

Παρέχοντας εξηγήσεις μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» αποδίδει τη δυσλειτουργία σε «καθυστέρηση της ολοκλήρωσης διαδικαστικών ενεργειών».

Το μόνο παρήγορο είναι ότι σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Διοίκησης οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν και δόθηκε η παραγγελία για τα απαιτούμενα φάρμακα, «ώστε εντός των αμέσως προσεχών ημερών να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου».

Κινητοποίηση μετά τις αρνητικές αντιδράσεις για το ζήτημα, υπήρξε και από το υπουργείο Υγείας, που αυξάνει κατά 54 εκατ. ευρώ το όριο πιστώσεων φαρμάκων στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ