Σκοπεύετε να μετακομίσετε; Αυτές οι χώρες θέλουν γερό πορτοφόλι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Ιανουαρίου 2019 | CEO Insights
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση μετά από το Λίβανο, την Ουρουγουάη και το Μπαχρέιν

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

Η Ελβετία είναι και επίσημα η πιο ακριβή χώρα στη γη για να ζήσει κάποιος, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού CEOWORLD. Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του περιοδικού με τις πιο ακριβές χώρες για να ζήσει κάποιος το 2019 αφού συγκεντρώνει τις περισσότερες χώρες όπου οι συνθήκες διαβίωσης συνεπάγονται ένα … φουσκωμένο πορτοφόλι. Στην εικοσάδα των πιο ακριβών χωρών για να ζήσει κάποιος, οι δώδεκα είναι στην Ευρώπη, τέσσερις στην Ασία, μία στη Βόρεια Αμερική, μία στην Καραϊβική και δύο στην Ωκεανία.

Η Ισλανδία κατέχει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των πιο ακριβών χωρών στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία, τις Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, την Ιαπωνία, τη Δανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ιρλανδία.

Η άλλη όψη του νομίσματος θέλει την Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν να είναι η πιο προσιτή χώρα στον κόσμο για να ζήσει κάποιος, ακολουθούμενη από την Τυνησία, την Ινδία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο, το Ουζμπεκιστάν και την Ουκρανία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση μετά από το Λίβανο, την Ουρουγουάη και το Μπαχρέιν. Λίγο πιο κάτω στη λίστα θα δείτε το Μεξικό (97η θέση), την Αργεντινή (96η θέση), τις Φιλιππίνες (91η θέση), τη Ρωσία (88η θέση) και την Ινδονησία (84η θέση).

Για να συντάξει τη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο το περιοδικό CEOWORLD συγκέντρωσε στοιχεία για το κόστος ζωής συμπεριλαμβάνοντας τις τιμές ενοικίασης κατοικιών, τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ, τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις εξόδους σε εστιατόρια και καφέ.

Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα αξιοποιήθηκαν σε ένα ευρετήριο με σημείο αναφοράς την περίφημη ακριβή πόλη της Νέας Υόρκης. Η Νέα Υόρκη έλαβε βαθμολογία 100.

Έτσι, μια χώρα με βαθμολογία υψηλότερη από 100 είναι πιο ακριβή από τη Νέα Υόρκη. Η μέση βαθμολογία για τη Γερμανία ήταν 67,62, καθιστώντας την ως την 23η πιο ακριβή χώρα.

 

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ