Έρευνα: Οι πιο δυνατοί "παίκτες" της παγκόσμιας οικονομίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Ιανουαρίου 2019 | CEO Insights
Τρελή κούρσα ανόδου προς την κορυφή έχει ξεκινήσει η Κίνα, η οποία έως το 2030 αναμένεται να ξεπεράσει την Αμερική κερδίζοντας τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

Τρελή κούρσα ανόδου προς την κορυφή έχει ξεκινήσει η Κίνα, η οποία έως το 2030 αναμένεται να ξεπεράσει την Αμερική κερδίζοντας τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την πολυεθνική εταιρεία παροχής τραπεζικών και οικονομικών υπηρεσιών Standard Chartered, η οποία πραγματοποίησε έρευνα για την πορεία μεγάλων οικονομιών ανά τον κόσμο μέσα στα επόμενα 11 χρόνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας η Κίνα και η Ινδία θα πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας μέσα στα επόμενα χρόνια, με την Αμερική και την Ινδονησία να έπονται. Την 5η θέση στο ... "ράλι" θα κερδίσει η Τουρκία, ενώ παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα και τη συντηρητική νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, στην 6η θέση θα βρεθεί η Βραζιλία, στην 7η θέση η Αίγυπτος και στην 8η θέση η Ρωσία. 

 

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 οικονομίες- ηγέτιδες δυνάμεις έως το 2030:

1. Κίνα: $64.2 τρισ.
2. Ινδία: $46.3 τρισ.
3. Αμερική: $31 τρισ.
4. Ινδονησία: $10.1 τρισ.
5. Τουρκία: $9.1 τρισ.
6. Βραζιλία: $8.6 τρισ.
7. Αίγυπτος: $8.2 τρισ.
8. Ρωσία: $7.9 τρισ.
9. Ιαπωνία: $7.2 τρισ.
10. Γερμανία: $6.9 τρισ.

 

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ