Πώς ο Bill Gates «εκθρόνισε» τον Jeff Bezos για ένα εκατ. δολάρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Νοεμβρίου 2019 | CEO Insights
Θέλετε να γνωρίσετε τους δύο πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο; Πάντως, δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε ποιοι είναι...
Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου


Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Bill Gates «εκθρόνισε» τον ιδρυτή και CEO της Amazon Jeff Bezos. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έως και τις 18 Νοεμβρίου, ο Bill Gates έχει περιουσία καθαρής αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Ο Bezos βρίσκεται μία θέση πιο κάτω με καθαρή περιουσία 109 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η περιουσία του Bill Gates έχει αυξηθεί φέτος κατά 19,5 δισ. δολάρια. Αντιθέτως, του Jeff Bezos έχει μειωθεί κατά 16,2 δισ. δολάρια. Η πρώτη φορά που ο Bill Gates αναδείχτηκε ως το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο ήταν το 1995 - όταν είχε περιουσιακά στοιχεία καθαρής αξίας 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bernard Arnault, ο ιδιοκτήτης του πολυεθνικού ομίλου LVMH «κέρδισε» την 3η θέση με περιουσία ύψους 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και έγινε πλουσιότερος μέσα σε ένα χρόνο κατά 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο παραμένει κάτω από τον Bill Gates και τον Jeff Bezos.

Ο Warren Buffett της Berkshire Hathaway είναι στην τέταρτη θέση της λίστας με 86,6 δισ. δολάρια. Την πεντάδα συμπληρώνει ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg με 74,5 δισ. δολάρια.


Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο:

Bill Gates: $110 δισ.
Jeff Bezos: $109 δισ.
Bernard Arnault: $103 δισ.
Warren Buffett: $86.6 δισ.
Mark Zuckerberg: $74.5 δισ.
Amancio Ortega: $67.6 δισ.
Larry Page: $64.3 δισ.
Sergey Brin: $62.4 δισ.
Charles Koch: $61.7 δισ.
Julia Flesher Koch: $61.7 δισ.


*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ