Εύβοια: Καίγεται δάσος Natura - «Σκέπασε» την Αττική ο καπνός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Αυγούστου 2019 | Επικαιρότητα
Οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Μέχρι στιγμής έχει εκκενωθεί ένας οικισμός. Ο καπνός έχει σκεπάσει την Αττική και οι φωτογραφίες με την "θολή" Ακρόπολη είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας της κατάστασης.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο να μεταδίδει ότι ζητήθηκε προληπτική εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, επειδή το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ενώ πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική, καθώς οι φωτιές που καίνε σε Θήβα και Εύβοια, σε συνδυασμό με τους δυνατούς βοριάδες, φέρνουν τη μυρωδιά από τις πυρκαγιές σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Η μυρωδιά του καμένου υπάρχει από χθες στην Αττική, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην Παιανία και στην κορυφογραμμή του Υμηττού, ενώ σήμερα Τρίτη, η κατάσταση έχει γίνει αποπνικτική και ένα πέπλο καπνού έχει σκεπάσει όλη την Αθήνα. Οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ