Skoda Kodiac Scout: Κίνηση σε όλους τους τροχούς και εκτός δρόμου ικανότητες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Σεπτεμβρίου 2017 | Αυτοκίνητο
Η ŠKODA συνεχίζει την εκστρατεία της στην κατηγορία των SUV. Με το ŠKODA KODIAQ SCOUT, η εταιρία παρουσιάζει ένα μοντέλο που προβάλλει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του τόσο εμφανισιακά όσο και από τεχνολογική άποψη.

Η ŠKODA συνεχίζει την εκστρατεία της στην κατηγορία των SUV. Με το ŠKODA KODIAQ SCOUT, η εταιρία παρουσιάζει ένα μοντέλο που προβάλλει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του τόσο εμφανισιακά όσο και από τεχνολογική άποψη. Με τη νέα στιβαρή του μάσκα και τις πίσω αεροτομές, το ŠKODA KODIAQ SCOUT είναι 9 χιλιοστά μακρύτερο από το βασικό μοντέλο και υπογραμμίζει τον δυναμικό του χαρακτήρα. Οι 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου στο χρώμα του ανθρακίτη συμβάλλουν στη δυναμική του εμφάνιση. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες για το νέο μοντέλο, που συνδυάζονται με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το ŠKODA KODIAQ SCOUT ξεχωρίζει από τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά. Με μήκος 4,706 μ. επτά θέσεις, και με το μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και χώρο αποσκευών στην κατηγορία του, το ŠKODA KODIAQ SCOUT εντυπωσιάζει.

Σχεδίαση – ασημί κάτω προστατευτικό μέρος αμαξώματος, φιμέ τζάμια
Το ασημί προστατευτικό κάτω μέρος, το οποίο οπτικά χωρίζεται σε τρία μέρη, τονίζει εμφατικά τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του ŠKODA KODIAQ SCOUT. Οι ράγες της οροφής, τα καλύματα των πλαϊνών καθρεφτών και τα τελειώματα των παραθύρων είναι όλα βαμμένα σε ασημί χρώμα. Ένα άλλο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εξωτερικής του εμφάνισης είναι το φιμέ πίσω τζάμι και τα φιμέ πίσω πλάγια παράθυρα. Το ŠKODA KODIAQ SCOUT έχει στον βασικό του εξοπλισμό τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών στο χρώμα του ανθρακίτη κι επιπλέον, φέρει μικρά σήματα με το λογότυπο του μοντέλου στα μπροστινά φτερά και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Χαρακτηριστικά εκτός δρόμου
Ο στιβαρός χαρακτήρας του ŠKODA KODIAQ SCOUT, βασισμένος στην έκδοση Ambition, αντανακλάται στα χαρακτηριστικά και το εσωτερικό του. Λειτουργίες που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνουν το σύστημα υποβοήθησης Off-Road Assist, το οποίο ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά συστήματα αμαξώματος με το πάτημα ενός κουμπιού, ένα «προστατευτικό ανώμαλου δρόμου» [Rough-Road package] για την προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος και του κινητήρα, εμπρός και πίσω Υποβοήθηση Στάθμευσης καθώς και Επιλογέα Οδηγικκού προφίλ [Driving Mode Select] (Eco, Normal, Sport, Individual and Snow), ο οποίος παραμετροποιεί τη λειτουργία του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, του υδραυλικού τιμονιού και τον κλιματισμό. Η επιλογή Snow προσαρμόζει τη λειτουργία των συστημάτων ABS, ASR και ACC καθώς και τον έλεγχο του κινητήρα σε ολισθηρό ή καλυμμένο με χιόνι οδόστρωμα.

Κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ξεχωριστή προσωπικότητα του ŠKODA KODIAQ SCOUT. Το μοντέλο στη στάνταρ έκδοση διατίθεται με καλύμματα Alcantara που έχουν επάνω το λογότυπο SCOUT, στα καθίσμτα και στις; εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ανοξείδωτα ατσάλινα πεντάλ, εσωτερικό φωτισμό LED ρυθμιζόμενο σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις, σύστημα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας Swing οκτώ ηχείων.

Σχετική εικόνα

Συνδυασμοί κινητήρα-κιβώτιου ταχυτήτων
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έξι συνδυασμούς που κυμαίνονται από 110 kW (150 PS) ως 140 kW (190 PS):

1.4 TSI / 110 kW (150 PS) 4×4, τελική ταχύτητα 197 χλμ./ώρα 0-100 χλμ/ω σε 9,8’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 8,2 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 5,9  και συνδυασμένη κατανάλωση 6,8, 153 γρ CO2/χλμ
1.4 TSI / 110 kW (150 PS) 4×4 DSG, τελική ταχύτητα 194 χλμ/ω, 0-100 χλμ/ω σε 9,9’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 8,4 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 6,2  και συνδυασμένη κατανάλωση 7,0, 161 γρ CO2/χλμ
2.0 TSI / 132 kW (180 PS) 4×4 DSG, τελική ταχύτητα 207 χλμ/ω, 0-100 χλμ/ω σε 8,0’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 9,0 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 6,3  και συνδυασμένη κατανάλωση 7,3, 168 γρ CO2/χλμ
2.0 TDI / 110 kW (150 PS) 4×4, τελική ταχύτητα 197 χλμ/ω, 0-100 χλμ/ω σε 9,7’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 6,3 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 4,7  και συνδυασμένη κατανάλωση 5,3, 139 γρ CO2/χλμ
2.0 TDI / 110 kW (150 PS) 4×4 DSG, τελική ταχύτητα 194 χλμ/ω, 0-100 χλμ/ω σε 9,9’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 6,7 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 5,1  και συνδυασμένη κατανάλωση 5,6, 147 γρ CO2/χλμ
2.0 TDI / 140 kW (190 PS) 4×4 DSG, τελική ταχύτητα 210 χλμ/ω, 0-100 χλμ/ω σε 8,6’’, κατανάλωση: αστικός κύκλος 6,6 λίτρα ανά 100 χλμ, υπεραστικός κύκλος 5,3  και συνδυασμένη κατανάλωση 5,7, 150 γρ CO2/χλμ

Εκτός δρόμου δυνατότητες
Το ŠKODA KODIAQ SCOUT αισθάνεται πολύ άνετα εκτός δρόμου. Με απόσταση 19,4 εκ. του αμαξώματος από το έδαφος, μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα και στον πιο ανώμαλο δρόμο. Έχει γωνία κεκλιμένου επιπέδο ράμπας 21,3 μοιρών, γωνίες προσέγγισης και φυγής που ανέρχονται στις 20,1 και 22,8 μοίρες αντίστοιχα χάρη στις μικρές αποστάσεις των αξόνων από τα άκρα. Επίσης, το Rough –Road package, που προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός, προστατεύει το αυτοκίνητο από ζημιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος, στη μηχανή και στο κιβώτιο ταχυτήτων, στα συστήματα πέδησης, στην παροχή καυσίμου και στις καλωδιώσεις. Όταν τελειώνει η άσφαλτος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία Off-Road με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Τότε το προαιρετικό  σύστημα απορρόφησης κραδασμών DCC προσαρμόζει αντίστοιχα τις ρυθμίσεις του και η απόκριση στο γκάζι γίνεται ελαφρώς πιο αργή. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS επιτρέπει μια περιορισμένη ολίσθηση  ενώ για την αύξηση της πρόσφυσης στη λειτουργία Off-Road, το TCS [σύστημα ελέγχου πρόσφυσης] επιτρέπει λίγο μεγαλύτερη ολίσθηση και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό [EDL] αντιδρά πιο έντονα και πιο γρήγορα. Επίσης, όταν είναι αναγκαίο, ενεργοποιούνται τα συστήματα Hill-Hold και Hill-Descent – με το τελευταίο να βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σταθερή ταχύτητα όταν κατεβαίνει μία κατηφόρα.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Με το ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όλες οι εκδόσεις ŠKODA KODIAQ θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία τους. Οι νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνουν το Trailer Assist, το Blind Spot Detect, που προειδοποιεί για τυχόν οχήματα εκεί που δεν βλέπει ο οδηγός, και το Rear Traffic Alert, το οποίο παρακολουθεί τυχόν κίνηση από τα πλάγια ή από πίσω κατά τη διάρκεια των ελιγμών. Η λειτουργία Crew Protect Assist, η οποία κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος και σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων, λειτουργεί συνδυαστικά με το βελτιωμένο σύστημα Front Assist, το οποίο συμπεριλαμβάνει το City Emergency Brake [πέδηση έκτακτης ανάγκης] και το προληπτικό Pedestrian Protection [προστασία πεζών]. Η λειτουργία Park Assist [υποβοήθηση στάθμευσης] , όπως και στο κανονικό ŠKODA KODIAQ, έχει τελειοποιηθεί. Ένα άλλο εξαιρετικά χρήσιμο σύστημα είναι το Area-View, που χρησιμοποιεί ευρυγώνιες κάμερες που είναι τοποθετημένες στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και στους πλάγιους καθρέφτες και επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει στην οθόνη τον χώρο γύρω από το όχημα.

Συστήματα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας και ŠKODA Connect
Η πολυτελής έκδοση διατίθεται με το σύστημα πλοήγησης Columbus, το οποίο έχει οθόνη 9,2 ιντσών, σύνδεση Wi-Fi και (προαιρετική) μονάδα LTE.  Το ŠKODA KODIAQ SCOUT διαθέτει οθόνη προβολής της γωνίας τιμονιού, της πυξίδας, του υψομετρητή, των οργάνων μέτρησης θερμοκρασίας λαδιού και ψυκτικού υγρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ