Άσχημες οι εξελίξεις για το μέτρο απόσυρσης αυτοκινήτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Φεβρουαρίου 2016 | Αυτοκίνητο
Οι δανειστές έχουν συγκεκριμένες θέσεις, που αν εφαρμοσθούν, θα τινάξουν την αγορά των αυτοκινήτων στον αέρα. 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και της αντικατάστασής τους με νέα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας. Η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων αρμόδιων υπουργείων με το κουαρτέτο δεν είχε θετικά αποτελέσματα, αναφορικά με το αίτημα να δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούνιο.

Οι δανειστές έχουν πλέον συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες αν εφαρμοσθούν, υποστηρίζουν στην αγορά αυτοκινήτου, θα τινάξουν την αγορά των αυτοκινήτων στον αέρα. Τα στελέχη του κουαρτέτου ενημέρωσαν τους Έλληνες εκπροσώπους των υπουργείων για τις θέσεις τους και δεν δίστασαν να τονίσουν ότι θα παραμείνουν σε αυτή τη γραμμή μέχρι την τελική συζήτηση. Εκτός αν τους γίνει μια νέα πρόταση, η οποία θα έχει καινούργια τεκμηριωμένα στοιχεία.

Η συνάντηση που έγινε τελικά χθες, μετά από πολλές αναβολές, ήταν μια ψυχρολουσία για την ελληνική πλευρά. Οι δανειστές εξέφρασαν ανοικτά την αρνητική άποψή τους για την αποδοτικότητα του μέτρου.

Ειδικότερα, καλά πληροφορημένες πηγές μεταδίδουν ότι το κουαρτέτο έχει πλέον αποφασίσει ότι είναι περιττή η συνέχιση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης για τους εξής λόγους:
- Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της όξυνσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
- Εκτιμούν ότι με τις παρούσες συνθήκες, η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το 2016.
- Δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει σωστή εφαρμογή του μέτρου.
- Δεν θεωρούν ότι η απόσυρση σε αυτή την έκταση από πλευράς πωλήσεων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή, το πλέον πιθανό σενάριο είναι να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια συνέχισης του μέτρου. Αν συμβεί αυτό, οι επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτου θα είναι σημαντικές, υποστηρίζουν άνθρωποι της αγοράς, εκτιμώντας ότι οι έμποροι αυτοκινήτων θα μειώσουν κι άλλο τη δραστηριότητά τους και μερίδα εργαζομένων θα χάσουν τη δουλειά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ