Κερδοφόρο το α’ εξάμηνο για το Groupe PSA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Αυγούστου 2020 | Αυτοκίνητο
Κερδοφόρο το α’ εξάμηνο για το Groupe PSA παρά τον Covid-19, με 25,1 δισ. ευρώ έσοδα και 595 εκατ. ευρώ καθαρό αποτέλεσμα.

Ο Carlos Tavares, πρόεδρος του ΔΣ του Groupe PSA δήλωσε: “Το αποτέλεσμα του α’ εξαμήνου αποδεικνύει την ανθεκτικότητα του Ομίλου, ως επιβράβευση έξι συνεχόμενων ετών σοβαρού έργου για να αυξήσουμε την ευελιξία μας και να μειώσουμε το νεκρό σημείο απόδοσής μας. Ο Όμιλος αντιμετωπίζει επίσης αυτήν την κρίση χάρη στη δέσμευση των ομάδων, που επικεντρώνονται στην παροχή καθαρής, ασφαλούς και προσιτής κινητικότητας για τους πελάτες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε σταθερή ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ολοκληρώνοντας τη γέννηση της Stellantis (ΣΣ: ο όμιλος που θα προκύψει από την συγχώνευση με την FCA) πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021″.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2020 τα έσοδα του Groupe PSA ανήλθαν σε 25.120 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019. Τα έσοδα του τμήματος αυτοκινήτων ανήλθαν σε 19.595 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 35,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης των όγκων και του μείγματος χωρών (-40,5%), τη μείωση των πωλήσεων σε συνεργάτες (-0,5%) και τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών (-0,6%) · Αντίθετα, τα έσοδα επωφελήθηκαν από τη θετική επίδραση του μείγματος προϊόντων (+ 3,4%) και τιμών (+ 0,4%), καθώς και άλλων παραγόντων (+ 2,3%).

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 517 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 84,5%, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα του τομέα αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 72,5% στα 731 εκατομμύρια ευρώ. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο στον τομέα αυτό (3,7%) επιτεύχθηκε παρά την απότομη πτώση των αγορών αυτοκινήτων και χάρη στο θετικό μείγμα προϊόντων και τη μείωση του κόστους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.fleetnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ