Ποιες είναι οι χώρες – παράδεισοι για να γεράσετε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
31 Ιανουαρίου 2020 | CEO Insights
Σε ορισμένες χώρες οι ηλικιωμένοι μπορούν να απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ σε ορισμένες άλλες να δυσκολεύονται στην καθημερινή τους επιβίωση…

 

 

 
Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

Η Φινλανδία αναδείχθηκε ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, με τη Δανία και την Ολλανδία να τοποθετούνται στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

 

Πρόκειται για μία νέα παγκόσμια έρευνα, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν της διάφορους παράγοντες όπως το προσδόκιμο ζωής, τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ασφάλεια, το δείκτη ευτυχίας, το κόστος ζωής και το όριο συνταξιοδότησης κατέταξε συνολικά 105 χώρες, διαχωρίζοντας εκείνες στις οποίες οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν μια ευχάριστη και ποιοτική ζωή το 2020.

Στην τέταρτη θέση τοποθετήθηκε η Ελβετία, στην πέμπτη η Αυστραλία, ενώ η Αυστρία και ο Καναδάς «κέρδισαν» την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Νέα Ζηλανδία και η Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 901 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών. Έως το 2050 αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 2,1 δισεκατομμύρια. Δηλαδή, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών θα αποτελούν το 21,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 98 εκατομμύρια το 2060, δηλαδή σχεδόν θα διπλασιαστεί αφού σήμερα υπολογίζεται στα 46 εκατομμύρια.

Στο μεταξύ, το Ιράκ «φιγουράρει» ως η χειρότερη χώρα στον κόσμο για τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με το Ceoworld magazine με την Κένυα και την Ουκρανία να ακολουθούν.
Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 43η θέση - δηλαδή κάπου στη μέση της λίστας- με τον μέσο όρο ευτυχίας των ηλικιωμένων να αγγίζει το 5,29 και του κόστους ζωής το 56,7.


*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ