Οι πιο ακριβές και φθηνές χώρες για να ζήσετε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Φεβρουαρίου 2020 | CEO Insights
Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα…

 

 

 
Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου


Η Ελβετία είναι και επισήμως η πιο ακριβή χώρα για να ζήσει κάποιος. Σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Ceoworld για το 2020, στις 20 πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας κυριαρχούν χώρες της Ευρώπης στις οποίες χρειάζεται γερό πορτοφόλι για να μείνει κάποιος.

Η Νορβηγία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο για το 2020, ακολουθούμενη από την Ισλανδία, την Ιαπωνία, τη Δανία, τις Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

 

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «κέρδισαν» την 20η θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο την 27η, η Σαουδική Αραβία την 57η και η Ρωσία την 82η. Στο κατάλογο βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία τοποθετήθηκε στην 38η θέση με τα έξοδα θέρμανσης και αγοράς προϊόντων σούπερ μάρκετ να ανεβάζουν το συνολικό δείκτη των καθημερινών δαπανών.

Για να δημοσιεύσει τη λίστα των πιο ακριβών χωρών στον κόσμο για το 2020, το περιοδικό Ceoworld συγκέντρωσε δεδομένα από δεκάδες μελέτες. Έπειτα προχώρησε σε σύγκριση δεδομένων σχετικά με τα έξοδα ενοικίου, σούπερ μάρκετ, φαγητού σε εστιατόρια, θέρμανσης, μετακινήσεων με ταξί η αυτοκίνητο κ.α..

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πιο φθηνές χώρες για να ζήσει κάποιος το 2020 είναι η Τανζανία, η Ρουμανία και η Σερβία.

 

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ