Οι γυναίκες σε πρώτο πλάνο: Οι επίγειοι παράδεισοι για το γυναικείο φύλο το 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Ιανουαρίου 2020 | CEO Insights
Οι γυναίκες βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας έρευνας του U.S. News and World Report, όπου παρουσιάζονται οι καλύτερες χώρες για το γυναικείο φύλο το 2020.

 

 

 
Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου


Που μπορούν λοιπόν, οι γυναίκες ανά τον κόσμο να αισθάνονται ασφαλείς ώστε να μπορούν να εργάζονται, να απολαμβάνουν κάθε είδους ελευθερίες και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες;

 

 

Θα ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι η Αμερική δεν συμπεριλαμβάνεται στη δεκάδα με τις καλύτερες χώρες για τις γυναίκες το 2020. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Δανία, τη στιγμή που η Σουηδία και η Ολλανδία βρίσκονται στην 2η και 3η θέση των επίγειων παραδείσων για το γυναικείο φύλο, αντίστοιχα.

Η Αμερική «κέρδισε» την 15η θέση στην ετήσια έκθεση με τις καλύτερες χώρες για τις γυναίκες το 2020, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο «ήρθε» 13ο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, φαίνεται ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να είσαι γυναίκα και να ζεις και να εργάζεσαι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Νορβηγία και ο Καναδάς συμπληρώνουν την πρώτη 5αδα και ακολουθούν η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Αυστρία. Η έκθεση με τις καλύτερες χώρες για τις γυναίκες το 2020 αξιολόγησε 73 έθνη σε 65 διαφορετικές κατηγορίες. Ερωτήθηκαν περισσότερα από 20.000 άτομα σε Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μερικές ακόμα οικονομικά «δυνατές» χώρες όπως η Γερμανία (11η), η Γαλλία (14η), η Ιταλία (16η), η Ιαπωνία (18η), η Κίνα (22η), η Ρωσία (31η) και η Ινδία (58η).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση της λίστας.


*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ