Τσίπρας: "Πρώτη φορά οι επενδύσεις για έρευνα και καινοτομία έφτασαν το 1% του ΑΕΠ" - Κεντρική Εικόνα

Τσίπρας: "Πρώτη φορά οι επενδύσεις για έρευνα και καινοτομία έφτασαν το 1% του ΑΕΠ"

14 Φεβρουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση μέσω Twitter αναφέρεται ότι «για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ». Όπως τονίζεται «η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ.

* Δημιουργούμε 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

* Στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις:

- με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών

- με κίνητρα επενδύσεων

- με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες

Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ. Η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα.

Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα τους. https://t.co/brq0JARUXE pic.twitter.com/8zZqi2ZWyA

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 14, 2018