Άμεση εγκατάσταση WiFi στις φοιτητικές εστίες - Κεντρική Εικόνα

Άμεση εγκατάσταση WiFi στις φοιτητικές εστίες

19 Ιανουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Tα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προχωρούν στην άμεση εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, μέσω της Πράξης ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Ειδικά για τον σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε το έργο να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.   

«Η παροχή δικτύου WiFi σε όλες τις φοιτητικές εστίες είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική δράση που θα καλύψει τις ανάγκες όλων των φοιτητών. Και αυτό είναι απαραίτητο να γίνει. Όμως, το να έχουν internet, αλλά να μην έχουν ζεστό νερό στις εστίες, είναι ένα νεοπλουτίστικο μοντέλο. Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα πενταετές πλάνο με σκοπό να αλλάξει επιτέλους η εικόνα δεκαετιών που υπάρχει στις φοιτητικές εστίες» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων και εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Ο κ. Γαβρόγλου αναγνώρισε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΕΔΕΤ ότι  σημαντικό μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει ελλιπείς ή πεπαλαιωμένες δικτυακές υποδομές, καθώς οι σχετικές επενδύσεις ήταν ελάχιστες τα τελευταία 10 χρόνια. «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Δικτύων των ΑΕΙ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Αναγνωρίζοντας όμως την καθοριστική σημασία των ψηφιακών υποδομών σε ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό ίδρυμα, είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να γίνουν οι πανεπιστημιουπόλεις μας πρότυπα στην αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων της σύγχρονης εποχής» είπε.