4,5 ώρες κατέθετε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη - Έδωσε νέα στοιχεία στον ανακριτή  - Κεντρική Εικόνα

4,5 ώρες κατέθετε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη - Έδωσε νέα στοιχεία στον ανακριτή

16 Ιανουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών έδωσε στον ανακριτή ο Μανώλης Σοροπίδης, καθώς σε υπόμνημα που κατέθεσε μετά την ομολογία του υποστηρίζει ότι άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Μάλιστα υποστηρίζει οτι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δυο την σκότωσαν... 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του, τον πλησίασαν δύο άτομα και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο ένας αποκαλούσε τον άλλο αφεντικό. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, τα δύο άτομα τού έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ενώ τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά. Ο 58χρονος την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες, μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος. 

Οι δύο -κατά τα λεγόμενα του δράστη- ηθικοί αυτουργοί είχαν πει στον 58χρονο ότι μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία. 

Επί 4,5 ώρες παρέμεινε στο γραφείο του 18ου τακτικού ανακριτή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη μετά την κλήση του σε απολογία για 2η φορά. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υπό τον φόβο νέων προπηλακισμών και επεισοδίων, που όμως αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν. 

Ο κατηγορούμενος με εμφανή αλλαγή στην εμφάνιση του (έχει αφήσει μούσι και μαλλιά) κλήθηκε να απολογηθεί εκ νέου μετά τα συμπληρωματικά του υπομνήματα στον ανακριτή, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί αλλά και συνεργοί στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. 

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, πάντως, έχει ανοίξει και προς την πλευρά των φακέλων που είχε στα χέρια της η Δώρα, με τον ανακριτή να καλεί σε κατάθεση συνεργάτες και προϊσταμένους της άτυχης εφοριακού. Σκοπός, να ερευνήσει εάν υπάρχει διασύνδεση της δολοφονίας με κάποια από τις υποθέσεις που είχε στα χέρια της. 

Ο δικηγόρος κ. Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι στη νέα του κατάθεση ο Σοροπίδης υποστήριξε πως οι δύο άγνωστοι είναι όχι μόνο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αλλά και οι πραγματικοί δράστες, καθώς αυτός μόνο την τραυμάτισε, αλλά δεν μπόρεσε να δει ποιος από τους δύο εντολείς του, ο «Χάρης» ή ο «Ψηλός», ήταν αυτός που τη σκότωσε. 

«Στο σημερινό του υπόμνημα, ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα είχε πει. Τόνισε ξανά ότι ο ίδιος την τραυμάτισε και όπως την χτύπησε δεν θεωρεί ότι την σκότωσε. Περπάτησε πιο κάτω και την αποτελείωσαν άλλοι. Επανέλαβε την ίδια ιστορία με τον ηθικό αυτουργό, ο οποίος ήθελε το περιεχόμενο της τσάντας και είπε ξανά που του είπαν που να πουλήσει το κινητό. Εχει πει ότι θέλει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων» είπε χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr ο δικηγόρος του πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας. 

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Σοροπίδης φέρεται να είπε στην κατάθεση του στον ανακριτή σήμερα «Για αυτό τον λόγο ζήτησα να με μεταφέρουν σε άλλη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε τι πρέπει να γίνει με μένα. Φοβάμαι για την ζωή μου, θα τον κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Δεν ψάχνω ούτε άλλοθι, ούτε ελαφρυντικό. Αρκεί να μαθευτεί η αλήθεια δημόσια και να τιμωρηθούν. Εσείς θα κρίνετε και αν πρέπει να μπω σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων». 

Πηγή: iefimerida.gr