KONVA: Νέες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ - Κεντρική Εικόνα

KONVA: Νέες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ

08 Ιανουαρίου 2018Εικόνα στην Αγορά

Σχετικά άρθρα

Νέες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει για την τετραετία 2018 -2021 η εταιρεία Kονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου - Konva, δίνοντας έμφαση στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στη βελτιστοποίηση των μηχανημάτων αξιοποίησης των πρώτων υλών.

Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» η γενική διευθύντρια της Konva, Γιάννα Τζίκα, μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων θα αφορά τον τομέα των κατεψυγμένων με την αυτοματοποίηση των παραγόμενων προϊόντων (σαρδέλα και γαύρος φιλέτο), αλλά και την έρευνα και πιστοποίηση της αλιευτικής περιοχής του Αιγαίου με διεθνή πρότυπα, σε συνεργασία με τους τοπικούς αλιείς. Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει στο διπλασιασμό των πωλήσεων στο εξωτερικό μέχρι το τέλος του 2019, από περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σήμερα. Όπως εξηγεί η κ. Τζίκα, οι δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλες και φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αναδειχθεί σε πρεσβευτή του ελληνικού ψαριού και γενικότερα της μεσογειακής διατροφής στο εξωτερικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία πέτυχε συμφωνία με μεγάλο όμιλο στο Βέλγιο, για λογαριασμό του οποίου θα παράγει προϊόντα της που θα διατίθενται στις αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας. Παράλληλα, συμφώνησε νέα συνεργασία στην Αυστραλία, η οποία θα επιτρέψει τη διείσδυση και εδραίωση σε μεγάλη αγορά. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην ενίσχυση της θέσης της και στην ελληνική αγορά με νέα προϊόντα, όπως τον καπνιστό σολομό, αλλά και με την επέκτασή της στα προϊόντα κατάψυξης. Σε ό,τι αφορά το επιχειρείν στην Ελλάδα, σημειώνει ότι το ελληνικό περιβάλλον είναι από τα δυσκολότερα σε πολλά
επίπεδα, αναφέροντας ως παράδειγμα, το ενεργειακό κόστος για την εταιρεία, το οποίο διαμορφώνεται στο 4%, όταν για αντίστοιχες βιομηχανίες στο εξωτερικό δεν ξεπερνά το 1%. Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία η κ. Τζίκα ξεχωρίζει την εκπαίδευση των καταναλωτών και την υπέρβαση στερεοτύπων σε ό,τι αφορά την κονσέρβα και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Όπως τονίζει, πλέον οι νέες τεχνολογίες κονσερβοποίησης και οι τεχνικές ψύξης επιτρέπουν την παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής γεύσης, απολύτως ασφαλών, που διατηρούν το 100% της διατροφικής τους αξίας και τις θρεπτικές ουσίες τους, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων χρωστικών ουσιών και βελτιωτικών γεύσης σε κανένα στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.