Καιρός: Η "Μέδουσα" έφερε χιονοθύελλα στον Όλυμπο και ισχυρό μπουρίνι στο Ρίο - Κεντρική Εικόνα

Καιρός: Η "Μέδουσα" έφερε χιονοθύελλα στον Όλυμπο και ισχυρό μπουρίνι στο Ρίο

17 Ιουλίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Χιονοθύελλα έπληξε από τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Όλυμπο, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά λόγω της επέλασης της «Μέδουσας».

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο καιρός όμως δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητά ένα Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.

Μάλιστα, ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Εν τω μεταξύ με την επιδείνωση του καιρού και την χιονοθύελλα η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους άντρες της ΕΜΑΚ.

Στο μεταξύ, οι κάβοι του φέρι μποτ «Νικόλαος Α'» στο Ρίο έσπασαν και το φέρι μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασυροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του μετά το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή. Κινήθηκε για περίπου 500 μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 σκάφη, κάποια τα έβγαλε στην στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν. 

Το φέρι μποτ που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις του Τιτάν στο Ρίο ακινητοποιήθηκε τελικά ακριβώς απέναντι από εστιατόριο και μάλιστα σε παράλληλη προς την ακτογραμμή θέση.

Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν τα σκάφη τους έξω. Πολλά από αυτά είχαν υποστεί ζημιές. Μέλη του πληρώματος του φέρι μποτ, όπως μετέδωσε το patrastimes.gr, μπήκαν μέσα, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει. 

Ευτυχώς η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που θα μπορούσε να γίνει με ένα μεγάλο φέρι να κινείται μόνο του μέσα στην ανεμοδαρμένη θάλασσα. Για καλή τύχη όλων ακινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: tempo24.gr