Είστε εδώ

Ο Bill Gates προτείνει πέντε βιβλία για την παραλία  - Κεντρική Εικόνα

Ο Bill Gates προτείνει πέντε βιβλία για την παραλία

27 Μάιος 2017CEO Insights

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει και αν είστε λάτρεις του διαβάσματος σίγουρα θα έχετε ήδη αρχίσει την έρευνα για τα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία! Αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια στις επιλογές σας, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στη λίστα βιβλίων, που προτείνει ο Bill Gates για το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για μία γνωστή συνήθεια του πολυεκατομμυριούχου αφού κάθε χρόνο δημοσιεύει μία λίστα με αγαπημένα του βιβλία για το καλοκαίρι. Αν και πέρυσι είχε εστιάσει στις επιστήμες και στα μαθηματικά, φέτος οι επιλογές του είναι διαφορετικές.

A Full Life- Από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Jimmy Carter

Ο Gates γράφει σχετικά «το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς το γεγονός ότι ο Jimmy Carter μεγάλωσε σε ένα σπίτι στην αγροτική Γεωργία χωρίς τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και επαρκή μόνωση διαμόρφωσε – είτε θετικά είτε αρνητικά- τη συμπεριφορά του στο Λευκό Οίκο.

Born a Crime - Από τον Trevor Noah

«Οι περισσότερες ιστορίες του Noah για την ανατροφή του στη Νότια Αφρική είναι τραγικές. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα από την ανάγνωση του βιβλίου είναι ότι θα γελάσετε» αναφέρει ο Gates.

Hillbilly Elegy- Από  τον J.D. Vance

«Ενώ το βιβλίο αποκαλύπτει κάποιες κρυφές πτυχές πίσω από οικογενειακά θέματα που σχετίζονται με τη φτώχεια, η πραγματική μαγεία του είναι στην ίδια την ιστορία που προβάλει και στη γενναιότητα του συγγραφέα να την περιγράψει» επισημαίνει για το βιβλίο ο Gates.

Homo Deus- Από  τον Yuval Noah Harari

Ο Gates τονίζει ότι «δεν συμφωνώ απόλυτα με τον Harari αλλά αυτό το βιβλίο είναι μία «έξυπνη» ματιά στο μέλλον της ανθρωπότητας».

The Heart- Από την Maylis de Kerangal

«Το βιβλίο χρησιμοποιεί ωραία λόγια για να σας παρουσιάσει κάποια πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στην ιστορία για μόλις μερικά λεπτά» σημειώνει ο Gates για το συγκεκριμένο βιβλίο.  

 

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine