Συμφωνία easyJet- Founders Factory για νέα καινοτόμα startups - Κεντρική Εικόνα

Συμφωνία easyJet- Founders Factory για νέα καινοτόμα startups

18 Οκτώβριος 2016StartUps & Hγεσία

Η easyJet, η κορυφαία αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, υπέγραψε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών με τους Founders Factory, που προσφέρουν εταιρική υποστήριξη, επιτάχυνση στην ανάπτυξη νέων ιδεών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, μια δημιουργία των Brent Hoberman και Henry Lane Fox. Η easyJet ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι ο έκτος και τελευταίος επενδυτής – και η μόνη εταιρεία ταξιδιών.

Η συμφωνία είναι για πέντε χρόνια και σε αυτά τα χρόνια η easyJet, ως μέτοχος στο Founders Factory, θα επενδύσει σε πέντε startups και δύο νέες εταιρείες κάθε χρoνιά που θα δημιουργηθούν από μηδενική βάση. 

Η έμπειρη ομάδα στο Founders Factory, από τους οποίους είναι και οι ίδιοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, θα παρέχει πρακτική υποστήριξη και συμβουλές στις ομάδες των startups και σε συνεργασία με την easyJet, θα χτίσουν και ξεκινήσουν, από κοινού, νέα προϊόντα και υπηρεσίες TravelTech.

Η Carolyn McCall, CEO, της easyJet, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι "αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει πραγματική αξία για την easyJet και τους επιβάτες μας, βάζοντας πρωτοπόρο σκέψη στο κέντρο της ψηφιακής στρατηγικής μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων, έχουμε χρησιμοποιήσει το digital για να μετατρέψει την εταιρεία και την εμπειρία των επιβατών μας. Η σύνδεση της ταλαντούχας ομάδας της easyJet, σε συνεργασία με την επόμενης γενιάς πρωτοποριακούς επιχειρηματίες, θα οδηγήσει σε νέες, φρέσκιες ιδέες καθώς και, θα αποκαλύψει  νέες ευκαιρίες. Είμαστε ήδη γνωστή για την καινοτομία μας - είτε αυτό είναι το βραβευμένο app μας (που μέχρι σήμερα έχει 17 εκ. downloads),η την τεχνολογία της κινητής υποδοχής στα αεροδρόμια ή την εργασία μας με την τεχνολογία drone για τη συντήρηση των αεροσκαφών μας".

Από την πλευρά του ο Co-Founder και Executive Chairman, Founders Factory Brent Hoberman πρόσθεσε ότι «δουλεύοντας με το Founders Factory θα διερευνήσουμε τις ευκαιρίες για προηγμένες υπηρεσίες TravelTech που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα ταξίδια εύκολα και προσιτά.Είμαστε στην ευχάριστη θέση το να ξανά συνεργαστούμε με την easyJet. Είχα πάει να επισκεφθώ τον Sir Στέλιος τότε, πριν καν η αεροπορική εταιρεία είχε παρουσία στο διαδίκτυο. Τώρα ετοιμάζουμε την επόμενη φάση μετατροπής του «ψηφιακού ταξιδιού» με την easyJet να οδηγεί τον κλάδο των αερομεταφορών, με 73 εκατομμύρια πελάτες, και μια παγκόσμια μάρκα αναγνωρισμένη για την καινοτομία και την αριστεία της. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί μπορούμε να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά των καινοτομιών  στα ταξίδια αναπτύσσοντας τον ψηφιακό κόσμο του data, personalisation, VR, AI, καινοτομίες ecommerce  και FinTech."

Η καινοτομία είναι στο DNA της easyJet - από την έναρξή της πριν από 20 χρόνια, όταν άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι πετούν μέχρι σήμερα, όπου η αεροπορική εταιρεία οδηγεί τον κλάδο μπροστά σε digital, στο διαδίκτυο, σε μηχανολογικές και λειτουργικές καινοτομίες, ώστε να κάνουν το ταξίδι πιο εύκολη και προσιτό για τον επιβάτη.

Από την έναρξη του iPhone app της easyJet το 2011, το έχουν κατεβάσει πάνω από 17 εκατομμύρια φορές. Η πρωτοποριακή εφαρμογή που επέτρεπε τον επιβάτη να κάνει εύκολα check-in, σήμερα προσφέρει επιπλέον εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως σάρωση διαβατηρίου, ζωντανή παρακολούθηση πτήσεων, boarding pass στο κινητό και Touch ID. Επίσης, συμπληρώνεται από την εφαρμογή της easyJet Apple Watch και τα push notifications, στο αεροδρόμιο, σε πραγματικό χρόνο, με τη λειτουργία Mobile Host. H easyJet, επιπλέον είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, που συνεργάζονται με Flightradar24 για να ενσωματώσει την παρακολούθηση live tracking με την iPhone εφαρμογή στα κινητά.

Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης σήμερα τον έλεγχο της χρήσης των drones για την επιθεώρηση των αεροσκαφών και πρωτοπόρο τεχνολογία ανίχνευσης τέφρας ηφαιστειακή. H Founders Factory έχει δεσμευτεί να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής τεχνολογίας του οικοσυστήματος. Επίσης, πρόκειται να αναπτύξει 200 εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της τεχνολογίας σε έξι διαφορετικούς τομείς, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η easyJet θα είναι μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Founders Factory και θα εκπροσωπεύετε από τον  James Millett, επικεφαλής του Digital για την easyJet.