Keep Calm and Startup - Κεντρική Εικόνα

Keep Calm and Startup

27 Μάρτιος 2014StartUps & Hγεσία

Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς

Tη θεωρία και την πράξη για το πώς να «πουλήσετε» αποτελεσματικά μια καλή επιχειρηματική ιδέα θα παρουσιάσουν ειδικοί της επικοινωνίας στην εσπερίδα που διοργανώνει ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ, την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ, με τίτλο: «Keep Calm and Startup».

Στην εσπερίδα που εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων «Από τις Αντιλήψεις στη Συναντίληψη» του ΤΕΥΠ, θα παρουσιαστεί με σύντομο και εύστοχο τρόπο μία συνοπτική εικόνα του τοπίου που διαμορφώνουν τα εγχώρια Startups σήμερα, αλλά κυρίως οι προκλήσεις και ευκαιρίες που καλούνται να διαχειριστούν οι νέες επιχειρήσεις με κυριότερο τους εφόδιο την Επικοινωνία.    

Η Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Manager, Nestle Hellas, και ο Πάκης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, όντας και οι δυο μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  της εσπερίδας «Keep Calm and Start Up» δίνουν στο businessnews.gr όλες τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Την Τρίτη 1η Απριλίου ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει την εσπερίδα, με τίτλο: «Keep Calm and Start up». Ποιος είναι ο στόχος της εκδήλωσης και γιατί αποφάσισε ο ΤΕΥΠ να καταπιαστεί με το ζήτημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας;
Μία από τις πιο βασικές, αν όχι η βασικότερη, προτεραιότητα των δύσκολων εποχών που διανύουμε στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα «ανάπτυξη». Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα δώσει προοπτική στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και εν τέλει θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση σε όλα τα επίπεδα. Όλοι συμφωνούμε πως σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης είναι οι καινοτόμες ιδέες που μπορούν και θα πρέπει να οδηγήσουν σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι ιδέες αυτές ξεκινούν ως επί το πλείστον από νέους ανθρώπους που διαθέτουν διάθεση και όραμα, χρειάζονται όμως την απαραίτητη στήριξη στο αρχικό τους κεφάλαιο μαζί με πολύτιμη καθοδήγηση για τον τρόπο που θα μπορούσαν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Εκεί ακριβώς εντοπίσαμε την ανάγκη για υποστήριξη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΤΕΥΠ να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, καλώντας καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου για να συνεισφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, αλλά και προσφέροντας υπηρεσίες καταξιωμένων επαγγελματιών της επικοινωνίας σε νέους ανθρώπους με μεγάλα όνειρα και διάθεση να τα υλοποιήσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ενέχει και ένα στοιχείο κοινωνικής προσφοράς από την πλευρά του ΤΕΥΠ πάνω σε ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και ουσιαστικό αντικείμενο.

Ποιες θα είναι οι βασικές θεματικές ενότητες της εσπερίδας;
Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρεις βασικές ενότητες. Στην πρώτη παρουσιάζουμε τις διαφορετικές επικοινωνιακές εκφάνσεις ενός Startup, όπως το στήσιμο της αρχικής πρότασης ώστε να διακριθεί για την επόμενη φάση ενός διαγωνισμού, τη σπουδαιότητα που μπορεί να έχει το κομμάτι της επικοινωνίας εντός της επιχείρησης και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου και τέλος τη σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του μπροστά σε κοινό, στην τελική φάση ενός διαγωνισμού. Κομβικό σημείο αυτής της ενότητας είναι να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που αναζητούν οι επενδυτές και κατά συνέπεια θα αυξήσει τις πιθανότητες χρηματοδότησης. Στο δεύτερο μέρος περνάμε από τη θεωρία στην πράξη και παρουσιάζουμε τα εκκολαπτήρια και τα οφέλη τους για τις νέες επιχειρήσεις, αλλά και περιπτώσεις επιτυχημένων Startups που μοιράζονται την εμπειρία τους. Τέλος, στην τρίτη ενότητα αποδεικνύουμε την υποστήριξή μας προφέροντας υπηρεσίες εκπαίδευσης σε θέματα επικοινωνίας από την ΕΕΔΕ αλλά και καταξιωμένους επιχειρηματίες της επικοινωνίας.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές της εσπερίδας;  Ποιες παρουσιάσεις θα γίνουν;
Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρώσει εκπροσώπους από όλες τις εκφάνσεις ενός Startup, με έμφαση στην επικοινωνία και όχι μόνο, σε ένα μόνο απόγευμα. Σε αυτό το πλαίσιο θα έχουμε τη συμμετοχή πολύ σημαντικών ομιλητών. Τα ονόματά τους αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο σας καλούμε να μελετήσετε. Εκεί θα πάρετε μία εικόνα για την ολιστική προσέγγιση των Startup που στοχεύουμε να έχουμε, καλώντας τους καταξιωμένους, που θα δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες γύρω από ένα Startup. Στόχος των παρουσιάσεων θα είναι να μεταφράσουν μια σύνθετη πραγματικότητα σε απλές οδηγίες και συμβουλές, όπως τα «πρέπει» και τα «μη» στην τελική παρουσίαση ενός Startup μπροστά σε κοινό ή την επιλογή από success stories νέων επιχειρήσεων που ήδη έχουν διακριθεί. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η παραμονή όλων των παρευρισκομένων μέχρι το τέλος αυτής της ενδιαφέρουσας και επίκαιρης εκδήλωσης, καθώς θα κλείσουμε με ένα δώρο: τη δωρεάν παρακολούθηση επιλεγμένων σεμιναρίων της ΕΕΔΕ, αλλά και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, τα υποψήφια Startup που θα παρευρεθούν θα κερδίσουν από την εκδήλωση αυτή όχι μόνο σημαντικές γνώσεις, αλλά και δυνατούς «συμμάχους».,

Πώς μπορεί να συμβάλλει η εταιρική επικοινωνία στην ανάπτυξη ενός επιτυχημένου Startup; Μπορεί να αποτελέσει μέσο υπέρβασης των προκλήσεων και των δυσκολιών;
Η εταιρική επικοινωνία έχει εδώ και χρόνια αποκτήσει έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα, ενώ μεταφέρεται όλο και πιο κοντά στο κέντρο της λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, νέα μέσα όπως τα social media αποτελούν απαραίτητο εργαλείο χαμηλούς κόστους για την προώθηση και την επιτυχία μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Σας περιμένουμε την Τρίτη 1η Απριλίου για να σας το αποδείξουμε!