Ε.Β.Ε.Π.: Διεθνές συνέδριο για τις τεχνολογικές εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς λιμένες - Κεντρική Εικόνα

Ε.Β.Ε.Π.: Διεθνές συνέδριο για τις τεχνολογικές εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς λιμένες

24 Ιούνιος 2015Πολιτική & Οικονομία

Το πρόγραμμα ΙΝΤΕ-ΤRANSIT, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από το πρόγραμμα MED της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και έχει παράγει σημαντικά αποτελέσματα, που αφορούν στην υιοθέτηση τεχνολογιών ICT (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) και την παρακολούθηση των οχημάτων σε λιμάνια, που διαχειρίζονται εμπορευματοκιβώτια (container terminals). 

Tα εργαλεία αυτά είναι η βάση για την προώθηση των πολυτροπικών μεταφορών στα λιμάνια και εν γένει στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το ΕΠΙΣΕΥ- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι ο συντονιστής του προγράμματος και συνδιοργανώνει μαζί με τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) και την εταιρεία "logistics SEAbility" το δεύτερο Συνέδριο του προγράμματος, με θέμα: «Πολυτροπικότητα και Διατροπικότητα, ως κινητήριες δυνάμεις αλλαγής για τα λιμάνια και την εφοδιαστική αλυσίδα» -  "Multimodality and intermodality as drivers of change of ports and logistics operations", το οποίο πραγματοποιείται στις 24 & 25 Ιουνίου 2015, με ελεύθερη είσοδο, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Το Συνέδριο προλογίζουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και Ελληνικών και Ευρωπαϊκών φορέων, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Διεθνής Ναυτική Ένωση, η Τεχνολογική Πλατφόρμα ALICE και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EUROPLATFORMS. Εξέχοντες ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τους φορείς εκμετάλλευσης των λιμένων, όπως ο ΣΕΠ Α.Ε. και οι Valenciaport Foundation, Andalusian Institute of Technology, Andalusian Public Ports Authority, Luka Koper, Co.Na.Te.Co. SpA, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και επαγγελματικών οργάνων, παρουσιάζουν και συζητούν μία σειρά θεμάτων, στο πλαίσιο ειδικών τεχνικών συνεδριών και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Επιμελητήριο και στον Πειραιά μας, μία πόλη με μακραίωνη ιστορία, σημαντικά αξιοθέατα αλλά και σύγχρονες υποδομές. Το λιμάνι του Πειραιά είναι σημείο συνάντησης δύο παγκοσμίων παικτών, από τη μία των κινέζικων μεταφορικών κολοσσών και από την άλλη της υπερδύναμης της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας. Το θέμα του εν λόγω Συνεδρίου είναι εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω και του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που δημιουργείται στο λιμάνι, ενώ κατά τη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, να ανακαλύψουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα, παράγοντα – κλειδί της πολιτικής μας».