Ρόδος: Οι γονείς στηρίζουν το δάσκαλο που απομακρύνθηκε επειδή κλείδωσε μαθητή στην τάξη - Κεντρική Εικόνα

Ρόδος: Οι γονείς στηρίζουν το δάσκαλο που απομακρύνθηκε επειδή κλείδωσε μαθητή στην τάξη

12 Ιούνιος 2019Πολιτική & Οικονομία

Νέα συγκέντρωση συμπαράστασης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ρόδου, στο οποίο ο δάσκαλος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, μετά την καταγγελία που έκαναν σε βάρος του οι γονείς μικρού παιδιού, ότι ο δάσκαλος, το κλείδωσε στην τάξη κι έφυγε.

Οι γονείς, φώναξαν συνθήματα νωρίς χθες το πρωί υπέρ  του δασκάλου, ενώ χαρακτήρισαν υπερβολικές τις αντιδράσεις σε βάρος του καθώς από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε ότι το περιστατικό ήταν ελάχιστων λεπτών και ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, ούτε βεβαίως είχε τιμωρητικό χαρακτήρα σε βάρος του παιδιού.

Επιπλέον, οι γονείς υπέγραψαν επιστολή στήριξης στον εκπαιδευτικό υπογραμμίζοντας ότι "Πρόκειται για παιδαγωγό επί 20ετίας που στο πλαίσιο του μαθήματος διακρίνεται για το έντονα ευρηματικό του ύφος σχετικά με τη διδασκαλία και την αγάπη του για τον μαθητή, εξ ού και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα παιδιά της τάξης του είναι έντονα δυσαρεστημένα (καθώς σήμερα έκλαιγαν έξω από το γραφείο του διευθυντή όταν έμαθαν για την απομάκρυνσή του από το σχολείο)". Προσθέτουν δε ότι "Είμαστε στο πλευρό του εμείς οι 23 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της τετάρτης τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (όλοι πλην των γονέων που υπέβαλλαν την μήνυση) μαζί με τους γονείς μαθητών του από προγενέστερα έτη καθώς και τους λοιπούς γονείς της σχολικής μας κοινότητας".

Η υπόθεση εξετάζεται τόσο από τη δικαιοσύνη, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, μετά την εντολή για ΕΔΕ που έδωσε ο προϊστάμενος εκπαίδευσης κος Νίκος Ράπτης.

Με πληροφορίες από τις rodiaki.gr και dimokratiki.gr.

Φωτό: rodiaki.gr