ΕΣΑΚΕ: Με 16 ομάδες του χρόνου, με 14 σε δύο χρόνια η Basket League - Κεντρική Εικόνα

ΕΣΑΚΕ: Με 16 ομάδες του χρόνου, με 14 σε δύο χρόνια η Basket League

15 Μάιος 2019Πολιτική & Οικονομία

Το μεσημέρι της Τετάρτης- λίγο μετά από τις 14:00 - άρχισε η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ να δίνουν το "παρών". Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός εκπροσωπείται από τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο, ενώ ο Ολυμπιακός από τους αδελφούς Αγγελόπουλου, τον Χρήστο Σταυρόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια. Ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν είναι στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο ο Προμηθέας Πάτρας έχει τον Χρήστο Μήλα και ο Ήφαιστος Λήμνου τον Σταύρο Μπούμπουρα.

Ακόμη, για πρώτη φορά παρευρίσκεται σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου ο Βαγγέλης Τσάπας, καθώς ο Ιωνικός Νίκαιας θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στην Basket League και έχει άμεση σύνδεση με τις εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση οι άνθρωποι των ΚΑΕ καλούνται να βρουν λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα της διαιτησίας, της αναδιάρθρωσης, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της έναρξης των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής αποφασίστηκε ότι ο ΕΣΑΚΕ, θα ζητήσει την Πέμπτη (16/5) από το ΑΣΕΑΔ να επιταχύνει την έκδοση απόφασης της προσφυγής του Ολυμπιακού, ώστε να αρχίσουν οι αγώνες των playoffs από το προσεχές Σάββατο!

Παράλληλα, στο θέμα της αναδιάρθρωσης, οι ομάδες φαίνεται να συμφωνούν με απόλυτη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα με 14-0 αποφάσισαν να κάνουν πρόταση στην ΕΟΚ για διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 ομάδες την επόμενη περίοδο, αλλά τέσσερις από αυτές θα υποβιβαστούν ώστε την περίοδο 2020/21 να γίνει η Basket League πάλι με 14 ομάδες!

Συνεχής ενημέρωση εδώ...