Ποινικές διώξεις εις βάρος δύο δημοσιογράφων για την υπόθεση «Περούκα Gate» - Κεντρική Εικόνα

Ποινικές διώξεις εις βάρος δύο δημοσιογράφων για την υπόθεση «Περούκα Gate»

15 Μάιος 2019Πολιτική & Οικονομία

Αντιμέτωποι με το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού είναι πλέον οι δύο ανταποκριτές δημοσιογράφοι που τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου «Westing Grand Central», της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, παρήγγειλαν και χρέωσαν τα ποτά στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη.

Μήνυση εις βάρος των δύο δημοσιογράφων είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς οι συνάδελφοί του είχαν χρεώσει στο δωμάτιό του τα  ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, υπογράφοντας με το όνομά του.

Η δίκη για την πλαστογραφία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Σε δήλωση του μετά την άσκηση δίωξης , ο κ. Χριστοφορίδης αναφέρει:

«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη Ν.Δ. και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη - Σουλτογιάννη, που “πάνω στη γρηγοράδα τους” πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Άλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας και συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφορίδη, Περικλής Πασχάκης, με δήλωση του διευκρινίζει πως «ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί  με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου» .

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

Πηγή: naftemporiki.gr