Μια εναλλακτική καμπάνια για το κλίμα και το περιβάλλον από την Κορίνα Πατέλη Μπελ - Κεντρική Εικόνα

Μια εναλλακτική καμπάνια για το κλίμα και το περιβάλλον από την Κορίνα Πατέλη Μπελ

15 Μάιος 2019Πολιτική & Οικονομία

Μια καμπάνια έξω από τα συνηθισμένα αλλά εντός του πλαισίου των πολιτικών που έχει ανάγκη ο Δήμος, η Αττική και το κλίμα κάνει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Δημοτική Ενότητα Βάρης), Κορίνα Πατέλη Μπελ, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Αντί για μια κοσμική εκδήλωση, επέλεξε έναν κήπο πρότυπο στη Βάρη, όπου οι ιδιοκτήτες εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών που καταναλώνουν ως νοικοκυριό. Έχοντας σχεδιάσει την οικολογική στρατηγική του Ομίλου Fiat στην Ελλάδα, γνωρίζει όσο λίγοι τη αναγκαιότητα αλλά και τη μεθοδολογία των παρεμβάσεων που θα ανασχέσουν την κλιματική αλλαγή.

Μετά την εναλλακτική αυτή εκδήλωση που είχε και χαρακτηριστικά …σεμιναρίου, η Κορίνα Πατέλη Μπελ έστειλε ένα μήνυμα για τις ερχόμενες εκλογές:

«Συγκίνηση και ένα τεράστιο ευχαριστώ είναι αυτό που πραγματικά θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εναλλακτική και ενδιαφέρουσα συνάντηση στον καταπληκτικό κήπο γνωστού ζεύγους της περιοχής.

Κάτοικοι της περιοχής του Kόρμπι, φίλοι και φυσικά ο δήμαρχος μας Γρηγόρης Κωνσταντελλος επικεφαλής της παράταξης Πόλη να ζεις, ξεναγηθήκαμε σ’ ένα κήπο μεσογειακής αρχιτεκτονικής που αποτελεί μια μικρογραφία του οράματος του Δημάρχου και ξεκάθαρη δική μου επιλογή στην προσπάθειά μου για την καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντελλος ανέλυσε διεξοδικά θέματα που αφορούν την ανακύκλωση αλλά και γενικότερα ζητήματά που απασχολούν την περιοχή απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Η βιωματική εμπειρία, την οποία όλοι μαζί ζήσαμε και αφορούσε στη διαδικασία της οικιακής ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης μας εντυπωσίασε και μας προβλημάτισε ταυτόχρονα.

Ο συγκεκριμένος κήπος είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι όλα όσα σχεδιάζονται μπορούν να γίνουν πράξη. Τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να πηγαίνει χαμένο. Η ψηφιακή και έντυπη ενημέρωση, η προεκλογική καμπάνια με λόγια και υποσχέσεις δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδεύεται από έμπρακτες κινήσεις. Ένα από τα πράγματα που πάντα θεωρούσα αλλά και εξακολουθώ να θεωρώ απαραίτητο είναι τα έργα να συνοδεύονται με πράξεις. Τα σχέδια δεν είναι αρκετά αν δεν υλοποιούνται και για μένα η προτεραιότητα μου είναι ο στόχος να συνοδεύεται με αποτέλεσμα. Τότε μόνο υπάρχει επιτυχία και δεν πρέπει για τίποτα και για κανένα λόγο να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο γιατί μόνο αυτό αξίζουμε!».

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους παρευρέθηκε ο Σταύρος Κυριακούλης (πρόέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κiriacoulis Mediterrean), πρώην εργοδότης της Κορίνας, o οποίος ευχήθηκε στον Δήμαρχο καλή επιτυχία και αναφέρθηκε στην πετυχημένη πορεία και εξέλιξη της μέσα στον Όμιλο, όπου εργάστηκε για 14 χρόνια καθώς και την θετική συμβολή της στις δραστηριότητες που είχε αναλάβει.