Φίλης: "ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχουν από πολιτικό ίκτερο" - Κεντρική Εικόνα

Φίλης: "ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχουν από πολιτικό ίκτερο"

10 Μάιος 2019Πολιτική & Οικονομία

Συνεχίστηκαν σήμερα στη Βουλή οι "οικογενειακές αναφορές" από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια. Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Φίλης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον πατέρα του Πρωθυπουργού ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για κιτρινισμό. 

" Περιμένουμε λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, αν κι εσείς έχετε βγάλει συμπεράσματα από μελανές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας, την έκφραση της λύπης και της συγγνώμης για το μεγάλο ατόπημα που διαπράξατε σε βάρος του πρωθυπουργού, του πατέρα του και της οικογένειάς του. Βρείτε τρόπο να επανορθώσετε κ. Μητσοτάκη. Είστε βαριά εκτεθειμένος" είπε αρχικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: "Θα απαλλαγείτε συν τοις άλλοις από αυτήν την απεχθή «κιτρινίλα» που σας έχει σκεπάσει. Αυτές τις μέρες ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχουν από πολιτικό ίκτερο που όμως δεν θα επιτρέψουμε να μεταδοθεί στο σύνολο της πολιτικής ζωής του τόπου. Δεν αξίζει σ` αυτήν την αίθουσα ο κιτρινισμός που έχει προσβάλλει την παράταξή σας, σκονίζοντας όπως η γλοιώδης τοξική λάσπη που φέρνει η βροχή τα έδρανα της ΝΔ".

Αναφερόμενος πάντως στον κ. Πολάκη ο κ. Φίλης αν και υποστήριξε ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη συσπείρωσε την κυβέρνηση κράτησε για μια ακόμα φορά αποστάσεις από την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο κάνοντας λόγο για άστοχες και άδικες ενέργειες.

Στον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας μιλώντας για παρεξήγηση η οποία έγκειται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης  κατά ουδενός επετέθη. Αντιθέτως -υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ-  επανειλημμένα και προχθές δέχτηκε βίαιη επίθεση κατά ζώντων και τεθνεώτων συνολικά στην οικογένειά του.

"Ουδείς θα εκπλαγεί αν θυμίσω ότι η σύζυγός του καθημερινά είναι στόχο ανηλεούς επίθεσης από σύνολο ελεγχόμενων από την κυβέρνηση μέσων" είπε. Ο κ. Δένδιας μάλιστα χαρακτήρισε ως έμμεση αναγνώριση και αίτηση συγγνώμης προς τον πρόεδρο της ΝΔ για όσα αδίκως ελέχθησαν εις βάρος του την αναφορά του κ. Φίλη ότι ουδέποτε η Αριστερά υιοθέτησε τις επιθέσεις σε βάρος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Πηγή: real.gr