Είστε εδώ

Επάγγελμα ορκωτός λογιστής: Οι χώρες που θα σας παρέχουν την καλύτερη εξειδίκευση - Κεντρική Εικόνα

Επάγγελμα ορκωτός λογιστής: Οι χώρες που θα σας παρέχουν την καλύτερη εξειδίκευση

09 Μάιος 2019CEO Insights

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

 

Εάν θέλετε να ασχοληθείτε με τη λογιστική αποκτώντας ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πτυχίο τότε αναμφισβήτητα η πιο ασφαλής επιλογή είναι η Ένωση Πιστοποιημένων Ορκωτών Λογιστών. Η ACCA ιδρύθηκε το 1974 στο Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Ευρώπης όσον αφορά τις οικονομικές επιστήμες και τη λογιστική.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία λίστα με τις χώρες, οι οποίες θεωρούνται ως η καλύτερη επιλογή για να λάβετε εξειδικευμένη γνώση και πιστοποίηση πάνω στη λογιστική.

Ηνωμένο Βασίλειο – Δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και επιχειρηματικά κέντρα, αλλά φιλοξενεί επίσης διεθνώς αναγνωρισμένους λογιστικούς οργανισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ACCA, το Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) και η Association of Accounting Technicians (AAT).

Σιγκαπούρη - Διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με τις δυτικές χώρες και έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά επίκεντρα του κόσμου. Οι ξένοι σπουδαστές ενδιαφέρονται για την ACCA στη Σιγκαπούρη καθώς η χώρα προσφέρει ένα ανοιχτό ρεύμα μετανάστευσης. Αυτό διευκολύνει τους σπουδαστές να αποκτήσουν άδεια εργασίας μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος ACCA, για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη λογιστική.

Κίνα  - Το Πεκίνο και η Σαγκάη, οι δύο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Κίνας, έχουν μεταμορφωθεί από αναδυόμενες αγορές σε οικονομικές υπερδυνάμεις. Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι μόνο ένας σημαντικός οικονομικός κόμβος, αλλά θεωρείται επίσης ένας από τους καλύτερους χώρους για να βρεθούν ευκαιρίες απασχόλησης στα διεθνή οικονομικά. Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ είναι ο λόγος για την προσέλκυση ξένων υποψηφίων που έρχονται στην περιοχή, ζουν ευτυχισμένοι και εργάζονται.

Ελβετία - Η οικονομία της Ελβετίας βασίζεται σε φιλική προς τις επιχειρήσεις νομοθεσία και ποιοτικές υποδομές. Η πολιτική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας την καθιστά εξαιρετική επιλογή για να προχωρήσετε την καριέρα σας στις οικονομικές επιστήμες.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) - Τα ΗΑΕ υιοθέτησαν τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS) τόσο για τις εθνικές όσο και για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Η πρωτεύουσα, το Ντουμπάι, προσφέρει ένα εισόδημα απαλλαγμένο από την επιβολή φόρων και μια φιλελεύθερη επιχειρηματική ατμόσφαιρα.

 

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine