Ελ. Χατζηγεωργίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η πλειονότητα αντιλαμβάνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών λύθηκε ένα μεγάλο και σύνθετο θέμα» - Κεντρική Εικόνα

Ελ. Χατζηγεωργίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η πλειονότητα αντιλαμβάνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών λύθηκε ένα μεγάλο και σύνθετο θέμα»

01 Απρίλιος 2019Πολιτική & Οικονομία

«Ο συμβολισμός (σ.σ. της αυριανής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία) είναι δεδομένος, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί επισήμως τα Σκόπια, ωστόσο η ουσία είναι αυτή κυρίως που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στόχος ουσίας είναι να εξεταστούν οι τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος». Τα παραπάνω επισημαίνει σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Για το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να συμμετάσχουν στην αυριανή αποστολή η υφυπουργός λέει ότι είναι «πολύ μεγάλο», εξάλλου «η μεγάλη συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης όσο και στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία είναι η καλύτερη απάντηση στα όσα έπραξε και είπε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ζορπίδης».

Επί της ουσίας της συμφωνίας τώρα, η κυρία Χατζηγεωργίου αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι την ευαισθησία του κόσμου για το συγκεκριμένο θέμα. Και εγώ Βορειοελλαδίτισσα ειμαι. Ωστόσο η πλειονότητα του κόσμου αντιλαμβάνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών λύθηκε ένα μεγάλο και σύνθετο θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε την εθνική θέση, όπως αυτή εκφράστηκε δημοσίως τα τελευταία 20 χρόνια».