Η Deutsche Bank δάνεισε επί δύο δεκαετίες περισσότερα από 2 δισ. δολ. στον Τραμπ - Κεντρική Εικόνα

Η Deutsche Bank δάνεισε επί δύο δεκαετίες περισσότερα από 2 δισ. δολ. στον Τραμπ

19 Μάρτιος 2019Διεθνή Νέα

Η Deutsche Bank είχε δανείσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στον Ντόναλντ Τραμπ καθ΄ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής του διαδρομής, πριν ο Αμερικανός μεγιστάνας εμπλακεί με την πολιτική και τελικά εκλεγεί επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, παρά το γεγονός ότι ο δανεισμός προς τις δραστηριότητές του θεωρείτο διεθνώς επίφοβος, ανέφεραν οι New York Times τη Δευτέρα.

Οι NYT πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 συνεντεύξεις με πρώην και νυν ανώτερα στελέχη και μέλη του Δ.Σ. της Deutsche Bank, στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία για το πώς ο Τραμπ κατάφερνε επί σχεδόν δύο δεκαετίες να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από τη γερμανική τράπεζα παρά τις χρεοκοπίες πολλών θυγατρικών του ομίλου του και μολονότι οι περισσότεροι τραπεζικοί όμιλοι τον θεωρούσαν πελάτη που έφερε σοβαρό ρίσκο.

Το ρεπορτάζ των NYΤ έρχεται μία ημέρα μετά την επιβεβαίωση από πλευράς Deutsche Bank και Commerzbank ότι αρχίζουν διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευσή τους. Η είδηση οδήγησε τις μετοχές και των δύο τραπεζών σε άνοδο στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ορισμένες περιπτώσεις ο Τραμπ υπερέβαλε ως προς το μέγεθος της περιουσίας του, ενώ υποσχόταν στους τραπεζίτες ένα σαββατοκύριακο στο θέρετρό του στο Mar-a-Lago, στο Palm Beach της Florida, προκειμένου να τους πείθει να του χορηγούν δάνεια.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε τον δανεισμό για να χτίζει ουρανοξύστες και άλλα πολυτελή ακίνητα, σύμφωνα με τους NYT, ενώ για την ίδια τη γερμανική τράπεζα, η σχέση της με τον Τραμπ ήταν "κλειδί" για να αναπτυχθεί στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, ενώ η Trump Organization και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν σε αίτημα του δικτύου CNBC για σχόλιο.

TAGS