Κορυφώνεται η κόντρα Apple-Spotify - Κεντρική Εικόνα

Κορυφώνεται η κόντρα Apple-Spotify

15 Μάρτιος 2019Διεθνή Νέα

To Spotify θέλει να έχει όλα τα οφέλη μίας δωρεάν εφαρμογής, χωρίς να είναι δωρεάν, σημειώνει η Apple απαντώντας στις καταγγελίες του πρώτου στις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Oπως μεταδίδει το Reuters, το Spotify ανέφερε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone περιορίζει αδικαιολόγητα τους αντιπάλους της στο App store, οδηγώντας έτσι τους πελάτες στη δική της υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής Apple Music.

«Τα τελευταία χρόνια η Apple εισήγαγε κανόνες για να περιορίσει εσκεμμένα την επιλογή και την καινοτομία σε βάρος της εμπειρίας των χρηστών -ουσιαστικά ενεργώντας τόσο ως παίκτης όσο και ως διαιτητής, για να στερήσει σκόπιμα άλλους προγραμματιστές εφαρμογών», σημειώνει ο επικεφαλής του Spotify, Daniel Ek.

Σε απάντηση της η Apple δήλωσε, ότι «έχει εγκρίνει και διανείμει σχεδόν 200 ενημερώσεις εφαρμογών για λογαριασμό του Spotify, με αποτέλεσμα να έχει γίνει download σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίγραφα της εφαρμογής του».

«Η μόνη φορά που ζητήσαμε προσαρμογές ήταν όταν το Spotify προσπάθησε να παρακάμψει τους ίδιους κανόνες που ακολουθεί κάθε άλλη εφαρμογή», τονίζει η τεχνολογική εταιρεία.

«Το Spotify μπορεί ελεύθερα να δημιουργεί εφαρμογές - και να ανταγωνίζεται - τα προϊόντα και τις πλατφόρμες μας και ελπίζουμε ότι θα το κάνει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Apple.

Πηγή: euro2day.gr

TAGS