Κατασχέθηκαν 20.600 πακέτα λαθραία τσιγάρα - Κεντρική Εικόνα

Κατασχέθηκαν 20.600 πακέτα λαθραία τσιγάρα

14 Μάρτιος 2019Πολιτική & Οικονομία
Κατασχέθηκαν 20.600 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που τα διακινούσε. 
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τους άνδρες του Λιμεναρχείου Ελευσίνας και πιο συγκεκριμένα ένας 73χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες ηλικίας 50, 56 και 59 ετών, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 20.600 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
 
Αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από παρακολούθηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, συνελήφθη ο 56χρονος έξω από αποθήκη στο Μοσχάτο να μεταφέρει σε φορτηγό 12.920 πακέτα τσιγάρων, μέσα σε μεταλικά κιβώτια, τα οποία δεν είχαν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
 
Άμεσα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες και βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο φορτηγό, τα οποία περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Επιπρόσθετα, στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.
 
Στη συνέχεια σε έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή  των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  σε σπίτι που νοίκιαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν συνολικά 20.600 πακέτα  λαθραίων καπνικών προϊόντων που περιέχουν 412.000τσιγάρα, καθώς και το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.