Πρεμιέρα για το ομόλογο της Aegean στο Χ.Α. - Κεντρική Εικόνα

Πρεμιέρα για το ομόλογο της Aegean στο Χ.Α.

13 Μάρτιος 2019Εικόνα στην Αγορά

Σήμερα Τετάρτη κάνει πρεμιέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο το ομόλογο της Aegean Airlines με κωδικό «ΑΡΑΙΓΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «AEGNB1». Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο μετά από πάρα πολλούς μήνες που εισάγεται στο Χ.Α.

Την Τρίτη οι μερίδες πιστώθηκαν στο Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά, ενώ σήμερα Τετάρτη θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 200.000 ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Κύριας Αγοράς του Χ.Α.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Aegean είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

Θυμίζουμε πως το 7ετές ομόλογο της εταιρείας πέτυχε σημαντική υπερκάλυψη για περίπου 2,6 φορές, καθώς οι προσφορές έφτασαν στα 527,7 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,6%.

Η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών ήταν ισχυρή, καθώς έκαναν περισσότερες προσφορές από τους θεσμικούς, ενώ το «παρών» έδωσαν και δύο υπερεθνικοί οργανισμοί. Πρόκειται για την ΕΒRD και τη Black Sea Trade and Development Bank που μπήκαν με 22,5 και 20 εκατ. αντίστοιχα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο management της εταιρείας.

Πως κατανεμήθηκαν οι ομολογίες

Αναλυτικά στοιχεία για την κατανομή των ομολογιών της Aegean έδωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την Έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

Ειδικότερα, οι Ομολογίες που κατανεμήθηκαν βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 3,60% είναι οι εξής:

α) 120.000 Ομολογίες (60% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 311.475 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 38,53% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών) και

β) 80.000 Ομολογίες (40% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 196.583 Ομολογιών για τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 40,70% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών).

Επίσης, από τις 80.000 Ομολογίες που κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές, οι Ανάδοχοι έλαβαν για δικό τους λογαριασμό 12.500 Ομολογίες ως ακολούθως:

w

Πηγή: liberal.gr